1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dede’den Toruna Kan Donduran Taciz! Dedemle Oynamam Çünkü Sözünden Sonra Aile Şüphelendi Ve….
Dede’den Toruna Kan Donduran Taciz! Dedemle Oynamam Çünkü Sözünden Sonra Aile Şüphelendi Ve….

Dede’den Toruna Kan Donduran Taciz! Dedemle Oynamam Çünkü Sözünden Sonra Aile Şüphelendi Ve….

Adana’da akıllara durgunluk yaratan bir olay daha! 5 yaşındaki erkek torun AKA’ya karşı nitelikli cinsel istismar suçu ile yargılanmasının ardından bir önceki duruşmada serbest bırakılan mimar gün içinde hakim karşısına çıktı.

A+A-

AA daha önceki zamanda ev hapis cezası almıştı. Bunun ardından dava 15 Şubat 2021 tarihine kadar erteleme geldi. AKA dava sürecinde çocuk izleme merkezinde ifadesi alındı. İfadesi sırasında; "Arkadaşlarımla oyun oynarım ancak dedemle oyun oynamam.

Çünkü o üçkağıtçı. Her gittiğimde de ‘gel oynayalım’ diyerek aynı şeyleri yapıyordu” sözleri dikkatleri çekti. Torununa karşı cinsel istismar uygulamış olmasından dolayı ceza evine girdiğini savunan avukatlardan bir tanesi yaptığı açıklama sırasında;

"Çocuğunun uğradığı istismarın gerçek olduğu psikolog ve çocuk gelişimcilerin raporunda da saptandı. Bizim isteğimiz bu kişinin tutuklanması ve hak ettiği cezayı almasıdır” sözlerine yer verdi.

Temmuz 2019 tarihinde meydana gelen olay sırasında AKA ailesi dedesi ile görüşmek istememesinden dolayı şüphelenmelerinin ardından olay ortaya çıktı. Gelen iddialara göre oğlunun evine gelen AA, 4 yaşındaki erkek torunu ile vakit geçiriyordu. Fakat küçük çocuk anne ve babasına dedesi ile vakit geçirmek istemediğini söyledi. Bu durum karşısında neden olduğunu sordukları zaman alınan cevap karşısında şoka uğradılar.

Serbest bırakıldı…

Yaşanan olay karşısında ailenin şikayeti karşısında AA 8 Mart tarihi ile göz altına alındı. Emniyette meydana gelen işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Hakimin karşısına çıkan şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Fakat duruşmalar korona vaktinden dolayı son duruşma tarihi 8. Ağır Ceza Mahkemesi kapsamında 25 Kasım tarihine ertelendi.

Dedemle oynamam çünkü o çok üçkağıtçı…

Dava süreci devam ederken konu ile alakalı olarak AKA çocuk izleme merkezine alınarak ifadesine başvuruldu. İfadesi sırasında "Arkadaşlarımla oyun oynarım ancak dedemle oyun oynamam. Çünkü o üçkağıtçı. Her gittiğimde de ‘gel oynayalım’ diyerek aynı şeyleri yapıyordu” sözleri dikkatleri çekti.

Torununa karşı nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile yargılanırken tüm suçlamaları kabul etmedi. ‘’Ben torunuma dokunmaya kıyamıyorum. Torunum küçük yaştadır. Böyle şeyleri nasıl uyduruyor anlamıyorum. Ben yanından geçsem dahi huylanır, ben çocuğa banyo bile yaptırmadım” şeklinde sözleri ekledi.

Ucim olarak yanlarındayız…

Mağdur çocuğun avukatlarından Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği UCİM Adana Hukuk Koordinatörü Avukat Ayça Kara Sığırcı, şüpheli bir şekilde yer alan şahsın nitelikli cinsel istismarda bulunmasına rağmen hala dışarıda serbest bir şekilde dolaşmaya devam ediyor.

Bu tarz davalarda çocukların ifadeleri dikkate alınmalı ve suçun uzman raporları tarafından tespit edilmesi kapsamında Sığırcı; ‘’ Biz UCİM olarak çocuğumuzun ve ailenin yanındayız. Bu çocuğun ömrü boyunca güvende hissetmesi adına elimizden geleni yapacağız. Öncelikle bu suçu işleyen kişinin direkt olarak tutuklanıp cezaevine gönderilmesini bekliyoruz. Söz konusu 4-5 yaşlarında bir çocuk. Dedesi tarafından istismar edilmiş bir yavru. Bu kişinin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” şeklinde sözleri ile dikkatleri çekti.

Davada erteleme…

Yaşanan korona virüs süreçlerinden dolayı AKA için nitelikli cinsel istismar olayı karşısında mimar dede serbest kaldıktan sonra hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanma kararına tepki gösterilen mağdurun avukatları çocukların istismar suçunda çocuk ifadelerinin dikkate alınmadığı, mahkeme tarafından alınan kararı kabul etmediklerini açıkladı.

Bu konu hakkında avukatPekergin; "Hepimizin temennisi bu kişinin tutuklanıp cezaevine girmesidir. Fakat istediğimiz karar henüz çıkmadı. Şu an elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor" sözlerini ifade etti.

Bir dedenin yapacağı kimin aklına gelebilir ki?

Davada müdahil olarak yer alan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan konu hakkında açıklama yaptı. Bu sırada; "Bir dedenin bunu yapacağı kimin aklına gelir? Bu kişinin suçu adli raporlarca sabittir. Buna rağmen tutuksuz yargılanması bizi üzüyor. Aile şu an travma içinde. Bu insan pedofili ve toplumdan uzak tutulması gerek" sözleri ile konuyu noktaladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.