1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Damacanadan çiğnenmiş sakız çıktı, Yargıtay tazminat davasını onaylamadı!
Damacanadan çiğnenmiş sakız çıktı, Yargıtay tazminat davasını onaylamadı!

Damacanadan çiğnenmiş sakız çıktı, Yargıtay tazminat davasını onaylamadı!

Geçtiğimiz günlerde akıllara durgunluk veren olay, İzmir'de meydana geldi. Su siparişi veren vatandaş, damacanın içinden çiğnenmiş sakız çıkınca şoke oldu. Olayı yargıya taşıyan vatandaş, verilen kararla bir şok daha yaşadı. 

A+A-

Yargıtay 13. hukuk dairesine başvuru yapan adam; damaca suyun içinden çiğnenmiş sakız çıkmasıyla, su bedelinin iade edilmeli ve tazminat için uygun bir gerekçe görülmemesiyle taleplerin reddi mahkeme tarafından onaylandı.

Yargıtay 13. hukuk dairine gelen başvuru ret edildi. Damacana suyun içinden çiğnenmiş sakız çıkmasının karşısında tazminat talepleri ret edildi ve su bedeli iadesine hüküm verilen bir karar onaylandı. İzmir sınırlarında yaşamlarına devam eden bir adam satın almış olduğu su damacanasının içinde çiğnenmiş sakız çıkmasıyla 2400 lira maddi, 5 bin lira manevi tazminat talebi ile yeni bir dava açtı. Davanın gerçekleştirmesini devam ettiren İzmir 8. tüketici mahkemesi, her ne kadar damacana suyun içinden çiğnenmiş sakız çıksa bile, su içilmediği için manevi zararın meydana gelmediği sonucuna vardı.

Davacıya damacana bedeli ödenecek

Davacı her ne kadar tazminat davası açsa bile damacana bedelinden başka bir zarar bulunmaması ve bunların ispatlanamaması ardından zararın bulunmadığına hüküm verdi. Bu gerekçelerin ardından sadece su bedeli için olan 6.5 TL değerinde dava tarihinden gelinen ana kadar işleyecek olan yasal faizi ile beraber davalıya tahsil edilmesine, manevi olarak yer alan tazminat ile beraber de su bedeli dışında olan maddi tazminat istemlerinin ret edilmesine karar verildi.

İstinaf yollarına gidilmesinin ardından İzmir Bölge Adliye mahkemesinin 13. hukuk dairesi de bu anlarda 6.5 TL'nin davalı olan kişinin hesabına tahlisine, fazla olmasına dair maddi ya da manevi olarak bir tazminat talebinin istenmesine karşılık da ret edilmesine hüküm verildi.

Temyiz üzerine tekrar açılmış olan dosya ile beraber görüşülen Yargıtay 13. hukuk dairesi ile beraber istinaf mahkemesi kararını da onaylamış oldu. Şu an en ufak maddi ya da manevi olarak yer alan bir zarar olmadığı ve bunların hiçbir şekilde kanıtlarının olmaması mahkeme tarafından mahkemenin ret edilmesine neden oldu. Sadece su damacana bedeli olan 6.5 TL ve bu süreçlerde işleyecek faiz oranları ile kişinin hesabına yatırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.