1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhurbaşkanı büyük jest yaptı! O tarihte zam yağacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine ikramiyesi müjdesi!
Cumhurbaşkanı büyük jest yaptı! O tarihte zam yağacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine ikramiyesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı büyük jest yaptı! O tarihte zam yağacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine ikramiyesi müjdesi!

Emekliler bu yıla müreffeh bir başlangıç ​​yaptı ve iyi haberler devam edecek gibi görünüyor. Emeklileri sevindirecek bir haber daha geldi. İşte haberin detayları...

A+A-

Emekliler bu yıla müreffeh bir başlangıç ​​yaptı ve iyi haberler devam edecek gibi görünüyor. Emeklileri sevindirecek bir haber daha geldi. İşte haberin detayları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere müjdeli haberi verdi. Son duyuru, asgari emeklilik aylığı ve tatil ikramiyelerinde ek artışlar olduğunu ortaya koydu. Bu iyi haber, ülkenin emeklilik sonrası ekonomik durumunu daha da güçlendirecek. Erdoğan'a göre asgari emeklilik maaşı daha da yükseltilmeli ve böylece asgari ücretle emekli olanların yaşam standartları iyileştirilmelidir. Ayrıca emekli maaşları daha adil ve yaşanabilir bir seviyeye yükseltilmelidir. Ayrıntılı artış oranı ve uygulama planı ilgili merciler tarafından resmi olarak duyurulacaktır.

Temmuz maaş zammı için geri sayım devam ediyor. Emekliler ve memurlar yeni maaşlarının ne olacağını hesaplamaya başladı. Bir bültene göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari emekli aylığı ve izin ödeneğinin daha da artırılacağını açıkladı. Erdoğan, "Emeklilerin asgari maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerin bayram ikramiyelerini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha da yükseltmeyi düşünüyoruz." Asgari emekli aylığı ne kadar olacak? Bonuslar ne kadar artacak? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, "Emekli asgari maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerin bayram ikramiyelerini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha da yükseltmeyi düşünüyoruz. Kamu çalışanlarının maaşını 21 bin liraya çıkardık. Temmuz ayında da memurların asgari maaşını 22 bin liraya çıkarma sözü verdik."

OCAK AYINDA YÜZDE 30'A ULAŞMIŞTI

Memur ve emekli maaşları, Ocak ve Temmuz aylarında açıklanan altı aylık enflasyon oranları üzerinden belirleniyor. Genel olarak SSK ve BAĞ-KUR emeklileri enflasyon oranına göre zam almaktadır. Memurlar ve emekli memurlar için önce maaş artış oranı belirlenir, ardından önceki dönem maaş sözleşmesine göre enflasyon farkı dikkate alınır. Ancak enflasyonun yükünü hafifletmek amacıyla hem memurlar hem de emekliler için sosyal yardım katkı payları Ocak ayında %30 oranında artırılmıştır.

BRÜT DEĞİL NET 22.000 LİRA

Tek bir memurun asgari maaşı 12.000 lira civarında. Bu maaş başlangıçta 15.000 liraya yükseltilecek. Dolayısıyla asgari ücretlilerle asgari ücretli memurlar arasındaki 3 bin liralık fark önemli bir artışla ortadan kalkmış olacak.

Toplu iş sözleşmeleri ve sosyal yardım katkı paylarındaki artış nedeniyle enflasyon farkı 22 bin lirayı buluyor. Bu tutarın net mi brüt mü olduğu tartışıldı. Ancak İletişim Başkanlığı, bir televizyon kanalına konuşan çalışan bir ekonomistin yanlışlıkla asgari memur maaşının brüt 22 bin lira olacağını söylediğine dikkat çekerek, "Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi asgari memur maaşı brüt 22 bin lira oldu. net 22 bin lira olacak."

ZATEN %15,22'YE ULAŞTI

Temmuz zammı, Mayıs ve Haziran enflasyon oranlarının netleştirilmesini gerektirecek. Merkez bankası tarafından yayınlanan bir piyasa katılımcısı anketine göre, ilk dört ayda kümülatif enflasyon %15,22'ye ulaştı. Enflasyonun Mayıs'ta %2,41, Haziran'da ise %2,49 olması bekleniyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.