1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çin’den gelen son dakika gelişmesi şaşkına çevirdi! Korona virüsle ilgili öyle bir iddia geldi ki resmen tüm dünyayı kandırdıkları ortaya çıktı…
Çin’den gelen son dakika gelişmesi şaşkına çevirdi! Korona virüsle ilgili öyle bir iddia geldi ki resmen tüm dünyayı kandırdıkları ortaya çıktı…

Çin’den gelen son dakika gelişmesi şaşkına çevirdi! Korona virüsle ilgili öyle bir iddia geldi ki resmen tüm dünyayı kandırdıkları ortaya çıktı…

İngiltere televizyonlarında bu akşam ekranlara gelecek belgesel dünya üzerinde ciddi etkiler oluşturan gerçeklerin tek tek ortaya çıkmasını sağlayacak. Korona virüs salgın süreçleri ile ilgili tam olarak bilinmeyen gerçekler çarpıcı yapım ile ortaya çıkıyor.

A+A-

Vuhan sınırlarında görev alan sağlıklarının korona virüs salgınının ortaya çıkışının asıl tarihinin ve Çin hükümetinin söylemiş olduğu yalanları görüntüler ile anlatılıyor.

Korona virüs salgınının ilk vakaları Vuhan’da 12 ila 29 Aralık tarihinde gözlenmeye başlanmasına rağmen Dünya sağlık örgütlerine 31 Aralık 2020 tarihine kadar bildirimi yapılmamıştı.

Vuhan 23 Ocak 2020 tarihine tecrit altına alınmasına rağmen virüsün çoktan Japonya, Güney Kore, Tayland ve Amerika’ya kadar yayılması gerçekleşmişti.

Dünya sağlık örgütü anında toplaması gereken acil durum komitesini 22 Ocak 2020 tarihine kadar toplamazken korona virüs salgınından dolayı 30 Ocak 2020 tarihinde ilk acil durumu ilan etmişti. Pekin yönetimi hakkında konu ile ilgili son dakika bilgileri merak edilirken virüsün laboratuvardan sızmış olma iddiaları bir hayli yayıldı. DSÖ heyeti tarafından beklenen hızın gelmemesi gerekli tedbirleri alamayacak kadar yavaş olması açıklanmıştı.

21 Ocak tarihinde ilk durum raporu yayına alındığı zaman en az 278 kişiye bulaş olmuş ve en az üç ülkeye de yayılmıştı.

İngiltere ITV kanalında yayınlanacak olan belgesel ile beraber Çin ilk salgın günlerinde gerçekleri nasıl farklı bir hale getirdikleri konu alınıyor. Belgesel konusu Çin’in korona hakkında yalan söyleyerek küresel bir salgın haline gelmesine neden olduğunu anlatacak. Bir gazeteci tarafından Çinli sağlık görevlilerinin gizli bir şekilde kameraya alındığını ve aslında sağlık görevlilerinin ölümcül bir vaka olduğunu bildiklerini dile getiriyor.

Aralık ve ocak başlarında tanıdıkları birinin salgınla öldüğünü ve çevresindeki birçok kişiye bulaşmasından dolayı aslında bulaşma konusunda insandan insana karşı en ufak şüphelerin olmadığı dile getiriliyor.

Konuşmamaları için tembihlediler…

Gelen bilgilere göre salgının ilk ortaya çıkığı Çin durum değerlendirmek için doktorlar ile toplantı yaparken virüsün ne kadar tehlikeli olduğu hakkında konuşmamaları dile getirdi. Sağlıkçılar kalabalık ve seyahat hızının virüs yayılma hızını arttıracak olmasından dolayı yeni yıl kutlamaları iptal edilsin denilse bile bunların dikkate alınmadığı yer alıyor.

Belgesel konusu Tayvan Hastalık Kontrol Merkezlerinin genel müdür yardımcısı bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Yi-Chun Lo tarafından da gerçek olması destekleniyor.

Gerçekleri yansıtan sağlıkçılar…

Eğer Pekin yönetimi salgın konusunda ilk başlarda bu kadar başarısız olmasaydı şeffaf olmayı tercih etseydi gerekli bilgiler anında hızlı bir şekilde yayılarak en başta önlenebilirdi. Londra'daki Francis Crick Enstitüsü'nden Virolog Paul Nurse aslında konunun ne kadar önemli olduğunu göstermek için adeta hızla yayılan orman yangınları gibi olduğunu dile getirdi. Salgından önce ortalama olarak 2 ila 5 yıl arasında olabilecek durumlar 24 sat kadar kısa sürede olabilir sözlerine yer verdi.

DSÖ raporuna göre Pekin yönetiminin tutumuna eleştiri geldi…

DSÖ tarafından hazırlanmış olan rapora göre Pekin yönetimi salgının ilk dönemlerinde tutumları eleştiriyor. Halk sağlığı önlemleri konusunda Çin yerel ve ulusal yetkiler tarafından daha güçlü olabileceklerine dair altı çiziliyor.

2020 yılının temmuz ayından bu yana kadar Avustralya da aralarında yer alarak Pekin yönetimi korona virüs kökenin dünyadan saklanmakla eleştirilmiş olması ve soruşturması çağrısında bulunuldu. DSÖ başkanı Tedros Adhanom Ghebreyes de bir yandan virüs nasıl ortaya çıktı anlamak için bilimsel bir egzersiz olduğundan kimsenin şüphesinin olmamasını dile getirdi.

DSÖ ekipleri Wuhan sınırlarına giderek virüs çıkış nedeni olan Pazar yerinde araştırma yapması beklenirken söz konusu olan yaygının Pazar kaynaklı olması çok düşük ihtimaller ile değerlendiriliyor. Her ne kadar virüs ortaya çıkma nedeni yarasalar olsa bile bilim insanlarına göre virüs insanlara farklı hayvanlardan büyük ihtimal pangolinlerden gelmesi ön görülüyor. Trump yönetimi her ne kadar virüsün Çin laboratuvarlarından çıkmış olma iddialarını öne sürmüş olsa bile Çin yönetimi bunu kesinlik ile ret ettiler.

ABD Dış işleri bakanlığı geçtiğimiz hafta içerisinde bazı araştırmalara göre salgının aslında haftalar önce belirlenmiş semptomlar ile kendinin gösterdiğini dile getirdi. Çin virüsün kendi sınırlarında ortaya çıkmadığını dile getirme bile Çin’e ithali yapılan deniz ürünlerinden ülkeye girme fikrini savunmaya devam ediyor.

Virüs kaynağı Avrupa mı?

Yayına alınan bir makalede Pekin pazarında bir salgının Avrupa tarafından kontaminesi oluşturulan balık paketlerinden kaynaklanmış olacağı öne sürülüyor. Pekin her ne kadar iddiaları ret etmiş olsa bile normalleşme süreçleri büyük bir zafer olarak ilan edildi. Çin ekonomisi 200 tarihinde büyüyen ekonomiye sahip oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.