1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Büyük müjde En düşük emekli maaşı 10 bin TL oluyor! SSK BAĞ-KUR emeklilerine son dakika Haberi geldi!
Büyük müjde En düşük emekli maaşı 10 bin TL oluyor! SSK BAĞ-KUR emeklilerine son dakika Haberi geldi!

Büyük müjde En düşük emekli maaşı 10 bin TL oluyor! SSK BAĞ-KUR emeklilerine son dakika Haberi geldi!

Emekli maaşlarına zam haberleri son dönemde yakından takip ediliyor. Ara zam sonrası 7500 TL'den fazla alan emekliler zam beklerken bir müjde geldi: 10.000 TL'den az alan emekli kalmayacak.

A+A-

Emekli maaşlarına zam haberleri son dönemde yakından takip ediliyor. Ara zam sonrası 7500 TL'den fazla alan emekliler zam beklerken bir müjde geldi: 10.000 TL'den az alan emekli kalmayacak.

Emekli maaşlarına yapılan zam, özellikle ara zamlar son dönemde gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde asgari emekli maaşının 7500 TL'ye çıkarılacağını açıklamıştı. Ancak bu karar, zam alamadıkları için 7500 TL'den fazla alan emeklileri kızdırdı. Buna rağmen hükümet emeklilerin yüzünü güldürmek için harekete geçme kararı aldı. Temmuz ayında ciddi bir zam gelecek ve 10.000 TL'den az alan emekli kalmayacak. Bu artış, SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri ve hatta erken emekli olanlar da dahil olmak üzere tüm emekliler için geçerli olacak.

Asgari emekli maaşına yapılan ara zam sonrası SSK, BAĞ-KUR ve EYT'ye bağlı emekliler, kendi emekli maaşlarına zam konusunda büyük umutlar besledi. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusu ile asgari emekli maaşı 5500 TL'den 7500 TL'ye çıktı. Ancak bu, 6000, 6500, 7000 veya 7500 TL alan emeklileri hayal kırıklığına uğrattı. Emekli maaşlarının çoğu eşitlenirken, emekli maaşı yüksek olanlar hala zam bekliyorlardı. İyi haber şu ki, Temmuz ayında daha yüksek meblağlar alan emekliler de kendi emekli maaşlarına göre zam alacak. Dolayısıyla 10.000 TL'den az maaş alan hiçbir emekli geride kalmayacak.

Türkiye'de milyonlarca emekliyi etkileyen enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından peşpeşe açıklanmaya devam ediyor. Son iki aya ait enflasyon verileri netleşti ancak önümüzde dört ay var. Temmuz ayında altı aylık enflasyon verileri açıklandığında SSK ve BAĞ-KUR emeklileri enflasyona göre doğrudan zam alırken, memur emeklileri enflasyon farkı alacak. Ayrıca bu tutarlara sosyal yardım ikramiyesi eklenecektir. Özetle, Temmuz ayında tüm emekliler için önemli bir artış bekleniyor.

Emekli maaşına zam haberleri milyonlarca emekli tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle asgari emekli maaşının 7500 TL'ye yükseltilmesinin ardından Temmuz ayı için beklentiler oldukça yüksek. En son söylenti 10.000 TL'den az maaş alan emekli kalmayacak. Yani milyonlarca emeklinin aylıkları bir anda fırlayacak ve yoksulluk sınırının üzerinde bir gelir elde etmeye başlayacaklar. Son altı aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından nihai kararın Haziran ayında açıklanması bekleniyor. Enflasyon artışlarına eklenen sosyal yardım ikramiyesiyle birlikte asgari emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler