1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bunlara dikkat edin Bakıcı ararken mağdur olmayın
Bunlara dikkat edin  Bakıcı ararken mağdur olmayın

Bunlara dikkat edin Bakıcı ararken mağdur olmayın

Özellikle çalışan anne babalar, çocuklarına kendileri gibi iyi bakacak bakıcı arayışına giriyor Bu arayış içerisinde profesyonel şirketlerden destek alanlar zaman zaman mağdur olabiliyor Kaçak bakıcı çalıştıran şirketler ailelerin de mağdur olmasına neden

A+A-

Bakıcı konusu çalışan çocuklu ailelerin en büyük dertlerinden birisi. Çocuğa bakabilecek anneanne, babanne gibi bir aile büyüğü yoksa ve anne işten ayrılamayıp çalışmak zorundaysa, çocuk mecburen bakıcıya emanet ediliyor.

Burada da iyi ve güvenilir bir bakıcı bulmak ise aileleri çok zorluyor. İhtiyaçtaki zorunluluk aileleri farkında olmadan ‘kaçak’lara muhtaç kılıyor. Oysa kaçak bakıcı çalıştırmanın cezası büyük.

Şirket de 36 bin lira ödeyecek

İşkur’a bağlı olmayan bir firmaya yani kurumdan izin almadan iş ve işçi bulmaya aracılık yapan gerçek veya tüzel kişilere, kaçak bakıcı hizmeti verdikleri için 36 bin 50 lira ceza olduğunu belirten İstanbul Özel İstihdam Büroları Derneği Başkanı Vural Şeker, “Bu yasal olmayan firmadan hizmet alan aileye de ilgili kanunun ‘iş ve işçi bulmaya aracılık yapanlardan hizmet almak’ maddesine göre 18 bin 25 TL ceza uygulanıyor” dedi. (Posta)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.