1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bu kadarına da pes diyeceksiniz..! Antalya’da öğrencisine cinsel saldırıda bulunan öğretmen 25 yıl hapis cezası aldı…
Bu kadarına da pes diyeceksiniz..! Antalya’da öğrencisine cinsel saldırıda bulunan öğretmen 25 yıl hapis cezası aldı…

Bu kadarına da pes diyeceksiniz..! Antalya’da öğrencisine cinsel saldırıda bulunan öğretmen 25 yıl hapis cezası aldı…

Antalya’da bir lisede son sınıf öğrencisi İ.G. kendisine cinsel saldırıda bulundan fizik öğretmeninden şikayetçi oldu. Cinsel saldırı suçu iddia edilen Fizik Öğretmeni Yiğit S. suçlamaları asla kabul etmedi.

A+A-

Antalya’da bir lisede son sınıf öğrencisi İ.G. kendisine cinsel saldırıda bulundan fizik öğretmeninden şikayetçi oldu. Cinsel saldırı suçu iddia edilen Fizik Öğretmeni Yiğit S. suçlamaları asla kabul etmedi.

Antalya’da bulunan bir lisede 2019 Kasım ve Şubat 2020 tarihleri arasında lise son sınıfa giren İ.G. hem okuldaki öğretmeni hem de özel ders hocası olan fizik öğretmeni Yiğit Y. ( 39 ) tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia etti. Öğretmen tarafından uygulanan cinsel istismar olaylarını 18 yaşındaki genç kız annesi ile paylaştı. Ailenin durum karşısında şikayetçi olmasından dolayı fizik öğretmeni Yiğit S. polis ekipleri tarafından göz altına alındı. Emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmiş olan Yiğit S çıkarılmış olduğu mahkeme tarafından da tutuklandı.

Savcıdan nitelikli cinsel istismar suçu

Gelen haberlere göre Antalya 3. ağır ceza mahkemelerinin karşısına çıkan duruşma sırasında son kez hakim karşısına çıkan öğretmen hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı; sanık Yiğit öğretmenin İ.G. üzerine uyguladığı hem okulda hem özel ders öğretmenlerinin belirtileri sırasında sanık ile mağdurların arasında özel ders verdiği sıralarda mağdura karşı uyguladığı cinsel istismar eylemlerini gerçekleştirmiş olduğu sair günler sırasında mağdura karşı yönelik özel bölgelere dokunarak o anlarda hürriyetinden yoksun bırakılmıştır. Sanık tarafından nitelikli cinsel istismar suçu ile cezalandırılmasının talep olacağı açıklandı.

Anne açıklama yaptı…

İ.G. annesi ve genç kız sanıktan şikayetçi olduklarını dile getirdikten sonra kızının üniversiteyi ücretli bir şekilde kazanmış olduğunu, bunun karşısında kayıtları sunduğunu, ilk on bine girebilecek düzeyde bir öğrenci olmasına rağmen yaşadıkları olaydan dolayı sadece 180 bine girebildiğini dile getirdi.

Sanık suçlamaları kabul etmiyor…

Sanık öğretmen suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin böyle bir eylemde bulunmadığı, olay içerisinde onlarca farklı çelişki yer aldığı, bu çelişkilerin çok açık bir şekilde ortaya konduğunu dile getirdi.

25 yıl hapis cezası…

Mahkeme heyeti tarafından sanığa ilk olarak nitelikli cinsel istismar suçundan dolayı 16 yıl bir süre hapis cezası verdi. Sanığın bir yandan da öğretmen olması eylemlerini özel dersler sırasında eğitici sıfatı ile beraber gerçekleştirmiş olduğu, ceza üzerinde yarı yarıya bir ceza daha vererek 24 yıla çıkardı. Bu sıralarda kasıt altında birden fazla kere yapılmasından dolayı cezaların 30 yıla çıkarılmasına karar verildi. Sanığın duruşma sırasında hal ve hareketlerinden ötürü de iyi hal indirimleri uygulayan heyet cezasının 25 yıla inmesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.