1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Brezilya polisi Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda Türk uçağında 1304 kilo kokain yakaladı!
Brezilya polisi Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda Türk uçağında 1304 kilo kokain yakaladı!

Brezilya polisi Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda Türk uçağında 1304 kilo kokain yakaladı!

Brezilya Polisi, Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda bir Türk jetine operasyon yaptı. Operasyonda 25 bavul dolusu, 1304 kilogram kokain ele geçirildi. Uçaktaki bir ispanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alındı. Operasyon yapılan Diyarbakırlı işadamı Şehmuz Özkan’a ait uçak, Özal döneminde satın alınmış ve 2016 yılında satılana kadar devlet büyükleri tarafından kullanılmıştı.

A+A-

Brezilya Polisi, Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda bir Türk jetine operasyon yaptı. Operasyonda en az 25 bavul dolusu, 1304 kilogram kokain ele geçirildi. Uçaktaki bir ispanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alındı. Operasyon yapılan Diyarbakırlı işadamı Şehmuz Özkan’a ait uçak, Özal döneminde satın alınmış ve 2016 senesinde satılana kadar devlet büyükleri tarafından kullanılmıştı.

Brezilya polisi tarafından düzenlenen operasyonda, Türk tescilli bir özel uçakta en az 25 valiz dolusu kokain olduğu belirtilen uyuşturucu yakalandı.

SÖZCÜ uçağın Türkiye'den Brezilya'ya uzanan yolculuğunun detaylarına ulaştı. Buna göre TC-GVA tescilli Gulfstream 4 tipi uçak 1 Ağustos günü sabah saat 07.30'da İzmin Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalandı.

Hiç yolcusu yoktu. Varış noktası Riyad'dı. Riyad Kral Halid Havalimanı'nda tam 16 yolcusunu alan uçak, saat 12'de İspanya'nın güneyinde bulunan Endülüs özerk bölgesinde yer alan Malaga şehrine gitmek üzere havalandı.

Uçak ertesi gün saat 16.30'da boş olarak Malaga'dan Brezilya'nın Fortaleza kentine, burdan da yaklaşık 5 saatlik bir uçuşla güneydeki Sao Paulo kentinde Ribeirao'daki Leite Lopes Havaalanı'na gitti.

İddiaya göre havaalanı apronunda açıkta değil, Gold Sky'a ait bir kapalı hangara park edildi.

Hangarda uçağa Gonzalez Valdes adında İspanyol bir yolcu bindikten sonra uçak havalandı ve gümrük işlemleri için Fortaleza’ya indi.

BREZİLYA POLİSİ OPERASYON BAŞLATTI

İşte tam bu noktada indikten hemen sonra Brezilya polisi operasyonun düğmesine bastı. Uçağın bagajındaki yaklaşık 25 bavul birer birer aprona dizildi.

Brezilya polisi operasyonu saniye saniye kaydetti. Bu kayıtlarda bavullardan bir tanesinin kabinde İspanyol yolcu Gonzalez Valdes'in önüne açıldığı görülüyor.

Video kaydında Brezilya polisi önce Türk Kaptan Pilot V.D.'ye bavulu soruyor, fakat kaptan yolcuya ait kişisel bir bavul olduğunu söyleyince polis yolcuya yöneliyor. İspanyol yolcudan bavulu açmasını istiyor.

HIZLI KOKAİN TESTİ

Brezilya polisi hemen orada bavuldaki toz üstünde hızlı ve pratik bir test uygulaması ile uyuşturucunun kokain olduğunu söylüyor.

İspanyol yolcu Gonzalez Valdes ile Kaptan Pilot V.D., ikinci pilot, kabin memuru, teknisyenden oluşan toplam dört kişilik Türk mürettebat Brezilya polisi tarafından emniyete götürüldü. Gözaltına alınan ekibin sorgusu sürüyor.

Operasyon yapılan uçağın uçuş planında bir sonraki durağının Brüksel olduğu oradan da Amerika'ya gideceği belirtiliyor. Uçakta en az 25 bavul içerisindeki kokainin miktarı, Brezilya medyasına yansıyan Federal Polisi’nden edinilen bilgiye göre toplam 1304 kilo olduğu belirtiliyor.

“BAGAJ YOLCUYA AİT ŞİRKETİMİZLE İLGİSİ YOK”

İstanbul merkezli ACM Havacılık’tan İspanya vatandaşı bir kişiye kiraladıkları uçakta, Brazilya’da yapılan aramalarda uyuşturucu bulunmasıyla ilgili yazılı açıklaması yapıldı:

“Uçağın Belçika Brüksel Havalimanı’na kalkış için hazırlıkları yapıldığı esnada uçağı kiralayan İspanya pasaportuna sahip yolcuya ait şahsi bavullarda, Brezilya güvenlik güçleri tarafından yapılan arama sonucu uyuşturucu madde bulunmuştur. Söz konusu müşteri ve şahsi eşyalarının şirketimiz ve uçuş ekibimizle hiçbir ilgisi olmadığı ve yolcu eşyalarının kontrol sorumluluğunun bütünüyle havaalanı otoritesinde olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasına takiben uçuş ekibimiz ve uçağımızın en kısa bir süre içinde Türkiye’ye geleceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CUMHURBAŞKANI UÇAĞIYDI

Operasyona sahne olan uçak uzun seneler Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılacak olan TC-ATA tescilli Gulfstream 4 tipi özel jet… Turgut Özal döneminde satın alınan ve 2016 senesine kadar devlet sözleşmesi tarafından kullanılacak olan uçak 5 sene önce Diyarbakırlı iş adamı Şehmuz Özkan'a satışı yapıldı. Uçak Özkan’ın sahip olduğu ACM Havacılık adına kayıtlı.

NAİM’İ TÜRKİYE’YE GETİREN UÇAK

Ağzına kadar uyuşturucu kargosuyla yakalanan uçağın Türkiye tarihinde önemli bir yeri daha var. Dünya ve olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu’nun Bulgar zulmü sebebiyle Merlborne’den Türkiye’ye kaçışında, Özal’ın talimatıyla bu uçak kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.