1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM'den Türkiye ve Ukrayna Tahıl Koridoru Açıklaması Geldi! Buğday Fiyatları Yüzde 6 Yükseldi...
BM'den Türkiye ve Ukrayna Tahıl Koridoru Açıklaması Geldi! Buğday Fiyatları Yüzde 6 Yükseldi...

BM'den Türkiye ve Ukrayna Tahıl Koridoru Açıklaması Geldi! Buğday Fiyatları Yüzde 6 Yükseldi...

Rusya’nın hafta sonu Karadeniz tahıl ihracat anlaşmasından çekilmesinin ardından buğday fiyatları yüzde 6 yükseldi. BM, tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında, Türkiye ve Ukrayna heyetleri ile 14 geminin hareket planı üzerinde anlaştıklarını açıkladı

A+A-

Chicago Ticaret Borsası‘ndaki en aktif buğday kontratı, daha önce kilo başına 8,93$’lık yüksek bir seviyeye ulaştıktan sonra, sabah saat 06:00 civarında %5.8 artışla kilo başına 8.77$’a yükseldi. Mısır ve soya fasulyesi fiyatları da arttı, ancak mısır vadeli işlemleri %2,6 ve soya fasulyesi vadeli işlemleri %0,7 arttı.

BM RESMİ OLARAK AÇIKLADI

 

Rus, Ukraynalı, Türk ve BM personelinin çalıştığı İstanbul'daki Ortak Koordinasyon Merkezi (JCC) tarafından yapılan açıklamada, üç heyetin ayrıca Pazartesi günü (bugün) 40 gemiye teftiş yapılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

JCC, Rus yetkililerin konu hakkında bilgilendirildiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Artışlar, Rusya’nın Cumartesi günü yaptığı açıklamada, hayati tarım ürünlerinin birkaç Ukrayna limanından ihraç edilmesine izin veren Karadeniz Tahıl Girişimi’ne katılımını askıya aldığını duyurmasının ardından geldi.

Rusya, Ukrayna’yı Kırım’ın Sivastopol kentindeki Karadeniz Filosu’na “büyük” drone saldırısı yapmakla suçlamasının ardından anlaşmadan süresiz olarak çekildiğini duyurdu.

Ukrayna saldırıdan kendisinin sorumlu olup olmadığını açıklamaz iken Ukrayna Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Rusya’nın girişimden çekilmesinin “oldukça tahmin edilebilir” olduğunu söyledi.

Bu arada Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın tahıl anlaşmasına katılımını “tahıl koridorundan 220 kilometre uzaktaki bir patlama bahanesiyle” askıya aldığını ve bunu yaparak “176 gemide iki milyon ton tahılı engellediğini” söyledi. zaten denizde.”

Zelenskyy ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya’yı Eylül ayında tahıl anlaşmasını sabote etmeye başlamakla suçladı.

CNBC, yorum için Rusya Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Rusya’nın ABD büyükelçisi Anatoly Antonov, Washington’un Rusya’nın küresel gıda sorununu ağırlaştırdığı yönündeki suçlamalarına yanıt verdi. Antonov Cumartesi günü Rus medyasına, Kiev’in “pervasız eylemlerinin” Moskova’nın tahıl anlaşmasının uygulanmasını askıya almasına neden olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.