1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bilim olaya “imkansız” dedi! Genç kızın 11.günde mucizevi kurtuluşunu doktorlar dahi açıklayama yapamadı!
Bilim olaya “imkansız” dedi! Genç kızın 11.günde mucizevi kurtuluşunu doktorlar dahi açıklayama yapamadı!

Bilim olaya “imkansız” dedi! Genç kızın 11.günde mucizevi kurtuluşunu doktorlar dahi açıklayama yapamadı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olarak meydana gelen deprem sonrasında mucize gelişmeler 12. günde devam ediyor. Enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşabilmek için sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sırasında karşılaşılan manzaralar herkesi duygulandırıyor.

A+A-

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olarak meydana gelen deprem sonrasında mucize gelişmeler 12. günde devam ediyor. Enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşabilmek için sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sırasında karşılaşılan manzaralar herkesi duygulandırıyor. Son olarak Kahramanmaraş’ın Kayabaşı Mahallesi’nde yaşayan 17 yaşındaki Aleyna isimli genç kızın kurtarılış öyküsü doktorları dahi şaşırttı.

Kayabaşı mahallesi Atabey apartmanında depremin olduğu sabah saatlerinde uykusunda yakalanan 17 yaşındaki Aleyna tüm Türkiye için yeni umut ışığı oluşturdu. Aleyna’nın nasıl hayatta kaldığını doktorlar dahi anlayamadı. Onu yeniden hayata döndüren doktorun aktardığı o ilk sözler kamuoyunda geniş yer buldu.

AĞLAYARAK TEŞEKKÜR ETTİ!

6 Şubat Pazartesi sabah saatlerinde meydana gelen deprem sonrası 11.günde mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Aç ve susuz 248 saat yaşama tutunabilen Aleyna Ölmez isimli genç kız bulunduğu anda enkazdan sedyeye konarak ambulansa taşındı. Hastaneye sevk edildi.

11 gündür enkazın başında bekleyen eniştesi de arama kurtarma ekiplerine sarıldı. Ağlayarak teşekkür etti. O fotoğraflar ve video kayıtları sosyal medyada paylaşıldığında duygu dolu anlar yaşandı.

ARAMA KURTARMA EKİBİ O ANI PAYLAŞTI!

Genç kızın kurtuluş anını Kocaeli’den gelen belediye ekibinin çalışanı Feyim Orhan anlattı. “Bölgedeki İlk sesi ayak ses hareketlerinden anlayabildik” diyen Orhan; “Bölgede madencilerle birlikte ve Komando alayı ile çalışmanızı sürdürüyorduk. Ayak hareketlerinden sesi algılayabildik. Profesyonel ekipler ardından müdahalede bulundu. Jandarma arama kurtarma ekibi gelerek kazı çalışmaları başlattı. Çok mutluyuz” dedi.

ALEYNANIN İLK SÖZÜ NE OLDU?

Hastaneye sevk edilen Aleyna’ya ilk müdahaleyi yapan doktor Cengiz Dilber ise sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. O anları şu şekilde anlattı:

“Aleyna oldukça farklı bir vaka bizi çok şaşırttı. Geldiği andan itibaren şuuru açıktı. Bizimle konuşabildi. 11 gün boyunca açlığa ve susuzluğa dayanabilmesi şaşkınlık vericiydi. Bulunduğu yerde kendini çok iyi şekilde koruyabilmiş. Hipotermiye de rastlamadık” dedi. Ardından şu mucizevi sözleri ekledi:

“Kan tahlillerini yaptık. Böbrek fonksiyonları da gayet yerinde sıvı tedavisine başlandı. Onun kendini bu derece koruması bizi şaşırttı. En çok şaşırdığım şey ise “Nasılsın?” diye sordum ve ilk olarak “İyiyim hocam” dedi. Şuuru açıktı hem mutlu oldum hem de hala şaşkınım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.