1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beklenen Açıklama Geldi! NATO’dan Türkiye-Yunanistan Açıklaması Görüşüldü...
Beklenen Açıklama Geldi! NATO’dan Türkiye-Yunanistan Açıklaması Görüşüldü...

Beklenen Açıklama Geldi! NATO’dan Türkiye-Yunanistan Açıklaması Görüşüldü...

Açıklanan son dakika haberlerine göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’i kapsayan teknik görüşmelerin detaylarını açıkladı. Açıklamaya göre Yunanistan ve Doğu Akdeniz görüşmelerinde iyi bir ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

A+A-

Stoltenberg İspanya Başbakanı olarak görev yapan Pedro Sanchez ile beraber NATO karargahındaki görüşmesinden sonra birkaç açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada Türkiye ve Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de ayrıştırma usulleri oluşturulması, havada ve denizde istenmeyen olayların ve kazaların önlenmesi için bugüne kadar birkaç toplantı yaptığını, görüşmeler sağladığını yeniden hatırlattı.

Stoltenberg ‘bu toplantılar devam ediyor. İyi bir ilerleme kaydedildi.’ Cümleleri ile açıklamada bulundu. Toplantılarda askeri teknik görüşmelerin olduğunu söyleyen Stoltenberg bunların Almanya’nın anlaşmazlıkların çözümü doğrultusunda ilerlediğini yürütüldüğünü diplomatik çabalarla tamamlayıcı amacı olduğunu dile getirdi.

Stoltenberg tüm bunlara ek olarak Almanya’nın çabalarının Türkiye ve Yunanistan arasındaki görüşmelerin yeniden başlatma konusunda anlaşmasını sağladığını dile getirdi. Bu durumdan memnun olduğunu açıklayan Stoltenberg Türk ve Yunan liderler ile sürekli olarak yakın temas içerisinde olacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.