1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bayramda emekliye şok yasak! Emekliler bu karara İsyan edecek…
Bayramda emekliye şok yasak! Emekliler bu karara İsyan edecek…

Bayramda emekliye şok yasak! Emekliler bu karara İsyan edecek…

Bayramda emeklileri yasak bekliyor. 65 Yaş ve üzeri için geçerli olan bu yasak, bayramda emeklilerin dışarıya çıkmasını engelleyecek. Konuya ilişkin açıklama yapan sendikalar ise kararı tepki yağmuruna tuttu. Peki, bayramda emekliye yasak geliyor mu, bu yasak neleri kapsayacak? Detaylar haberimizde…

A+A-

Emeklilerin bayramda dışarı çıkması yasaklandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Emeklilik örgütleri, tepki gösterdi. Bayramda emekliye gelen yasağı eleştiren DİSK Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, sözlerine şu şekilde başladı; “İnsanlar 65 yaşın üzerinde ise tren ve otobüslerden indiriliyor. Sadece yaşlılarımız mı virüsü yayıyor mu? Ayrımcılığı mümkün olan en kısa sürede sonlandırın.”

Yavuz, bir yandan ekonomiyi canlandırmak için yaşlarından bağımsız olarak yurt dışından gelen insanlara yasağın uygulanmadığını belirtirken; “fabrikalar, iş yerleri çalışıyor, çocuklarımız iş yerlerine gidiyor, sonra bize geliyor. Virüs bu şekilde bulaşmıyor mu? " şeklinde sitem etti.

Emekliler bu karar karşısında tepkili

DİSK Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz , 65 yaşın üzerindeki insanların gerçekten korunması istendiğinde sağlık ve beslenme ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini söyledi. Yaşlıların ekonomik gücünün son yüzde 5,75'lik artışla düştüğünü belirten Yavuz, “Emeklilerin ve yaşlıların bu bayramını içtenlikle yaşamaları mümkün değil. Çünkü son düzenlemeler neticesinde yeni maaşımız daha da azaldı. Önceleri bin liraya kurbanı alabildik, şimdi en ucuz kurban 2 bin lira. Tatile çıktık, çocuklarımıza ve torunlarımıza harçlık veremiyoruz. ” dedi.

Osman Özdemir, milyonlarca yaşlı insanın yasaklar nedeniyle evlerinde hareketsiz kaldığını ve bedenlerini zinde tutacak bir yürüyüşten mahrum bırakılmasına dikkat çekti. 65 yaşın üzerindeki insanların sabah 10 ile akşam 8 arasında sokağa çıkabileceğine dikkat çeken Osman Özdemir, “Kimse güneşte çıkmaz. “7 gibi çıkıp eve geliyoruz” diyor.

65 yaşın üzerindeki bireyler ve yeni yasaklarla yeni normal düzene giren 18 yaşın altındaki gençler, 1 Haziran'dan bu yana yeni çağın kurbanı oldu. Yasak nedeniyle, bu gruptaki milyonlarca emekli ve genç ve çocuklar dışarı çıkamıyor belirli saatlerin dışında sokak yasak. Ayrıca, bu vatandaşların bir şehirden diğerine izinsiz seyahat etmeleri yasaktır. Öte yandan, şehri izinli olarak terk edenler gittikleri şehirden 1 ay önce geri dönemezler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum