1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Başvuran herkes alabiliyor 8.000 TL sosyal yardım işte detaylar!
Başvuran herkes alabiliyor 8.000 TL sosyal yardım işte detaylar!

Başvuran herkes alabiliyor 8.000 TL sosyal yardım işte detaylar!

Kadın istihdamını korumak ve çalışan anneler için sunulan destekler vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Gerekli şartları sağlayan vatandaşlara 8 bin lira sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Konu hakkında haberlerin yapılması ardından vatandaşlar başvuralar nasıl yapılır ve başvuru şartları nelerdir gibi konuları merak ediyor. İşte merak edenler için haberin detayları..

A+A-

Birçok vatandaşa sosyal yardım desteği verilmeye devam ediyor ve bu noktada vatandaşlar sosyal yardım ödemesi detayları hakkında daha fazla meraklı oluyorlar. Özellikle de kadın istihdamını korumak ve çalışan anneler için sunulan destekler vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor.

Bu noktada gerekli şartları sağlayan vatandaşlara 8 bin lira sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Konu hakkında haberlerin yapılması ardından vatandaşlar başvuralar nasıl yapılır ve başvuru şartları nelerdir gibi konuları merak ediyor. İşte merak edenler için haberin detayları..

Sosyal Yardım Ödemelerinden Kimler Faydalanabilir?

Özellikle de çalışmakta olan anneler için büyük avantajların sağlandığı sosyal yardım ve destek ile bu kişilerin sorunsuz bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmaktadır. Sosyal yardım ve destek adı altında yapılmakta olan bu yardımlar; iş görmezlik, doğum yardımı ve süt yardımı gibi farklı seçeneklerde vatandaşlarla buluşuyor.

Bu noktada birçok vatandaş sosyal yardım ödemelerinden kimler faydalanabilir sorusunu da merak ediyor. Bu ödemelerden faydalanabilecek kişiler çalışan annelerdir. Süt parası desteği ve doğum yardımı gibi ödemeleri alabilmektedirler.

2020 yılında doğum yapan annelere 4C sigortası kapsamında süt parası olarak 202 TL yardım yapılmıştı. Bu yardımlar çalıştıkları kurumlar tarafınca hesaplarına aktarılmıştı. Artık bu ücretler direk olarak çalışan annelerin PTT hesaplarına otomatik olarak yatırılmaktadır.

Bir başka müjde de çalışan anneler için doğum yardımı müjdesi. Bu yardımlar çalışan annelerin çalışma durumlarına bakılmaksızın yapılıyor. Tek seferlik olan bu ödeme ile yeni doğum yapan anneler doğum ücretine kavuşuyor. Doğum yardımı müjdesi için de çalışan annelerin bu yardımdan faydalanabilmeleri adına gerekli şartlar yer alıyor. Annelerin 15 Mayıs 2015 tarihinden bu yana tam ve sağ bir doğum gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Çalışan anneler için sosyal yardım ödemeleri kapsamında yapılan bir gelişme de iş görmezlik ödeneği olmaktadır. Çalışan anneler bu şartları yerine getirdikleri zaman ilk doğumları için 7324 lira doğum yardımı alabilmektedirler. Bu noktada çalışan annelerin bu yardımdan faydalanabilmeleri için de gerekli şartlar bulunmaktadır. Belirtilen şartlar şu şekildedir;

  • Doğum öncesi de sonrasında sigortalı olmak.
  • İşveren tarafından sigortanın devam ettirilmesi.
  • Doğum yapmadan en az bir yıl öncesine kadar 90 günlük prim ödemesinin olması.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum