1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Banka hesaplarınız kabusunuz olabilir! Hemen sorgulayın
Banka hesaplarınız kabusunuz olabilir! Hemen sorgulayın

Banka hesaplarınız kabusunuz olabilir! Hemen sorgulayın

Bankalara geçmiş tarihli yapmış olduğumuz başvuru ve kayıtlar bazen içinden çıkılamaz duruma getirir bizi tarihini dahi hatırlamadığınız banka hesapları yüzünden biriken borçlar sayesinde uykularınız kaçmasın.Sizin unuttuğunuz fakat banka tarafından tutulan kayıtlarda hala aktif görünen hesaplarınız sayesinde yüklü bir borcun içerisinde kendinizi bulabilirsiniz.Peki bu durumda ne yapmam gerekiyor

A+A-

Bankalara geçmiş tarihli yapmış olduğumuz başvuru ve kayıtlar bazen içinden çıkılamaz duruma getirir bizi tarihini dahi hatırlamadığınız banka hesapları yüzünden biriken borçlar sayesinde uykularınız kaçmasın.Sizin unuttuğunuz fakat banka tarafından tutulan kayıtlarda hala aktif görünen hesaplarınız sayesinde yüklü bir borcun içerisinde kendinizi bulabilirsiniz.Peki bu durumda ne yapmam gerekiyor dediğinizi duyar gibiyim! İşte bu sorunuza cevap niteliğindeki haberimiz.

Bazen unutkanlıklarımız hayatımızda pek çok sıkıntılar yaşamamıza sebep olabilir.Özellikle kamu ve bankalara olan unutkanlıklarımız yüzünden hiç beklemediğiniz anda bir borç kapınızı çalabilir. Özellikle bankalarda daha önceki tarihlerde açtırmış olduğunuz fakat sonrasında unuttuğunuz hesaplarınız varsa bu hesaplarınıza hesap işletim ücretleri yansıtılıyor ve burada borçlarınız birikiyor olabilir. Bu durumu etkisiz hale getirmek ise yine sizin elinizde. Hangi bankada hesabınız olduğunu nerelerden öğrenebilirsiniz? Toplu halde tüm bankalardaki hesaplarınızı kontrol etmeniz mümkün mü? İşte tüm bu sorularınızın cevabı...

Kullanmadığım banka hesabına ceza uygulanır mı?

2013 tarihi itibari ile çıkarılan kanun sonrasında hesap işletim ücretlendirmeleri müşterinin banka hareketlerine bakılmaksızın kişinin hesabına borç olarak yanstılmaya başlanıldı. Geçmiş dönemde açtırdığınız vede unuttuğunuz bir banka hesabınıza yıllarca borç yansıtılması ve ödenmediği içinde faiz uygulaması ile birlikte çok yüklü cezalara dönüşebilir. Bu duruma sebebiyet vermemek adına yapmanız gereken şey çok basit daha önce hesabınız olma ihtimali yüksek olan bankaların müşteri hizmetlerini arayarak hesap durumunuzu öğrenmek. Şayet kullanmadığınız hesabınız hala aktif durumda ise en kısa sürede hesabınızı kapatmak sizin yararınıza olacaktır.

Hangi Bankada Hesabım Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?

Kamusal alanda pek çok konuda hizmet veren E devlet üzerinden  hangi banka yada bankalarda hesabınız olduğunu sorgulamanız mümkün. E-Devlet’te “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu/Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” sayfasına girerek hangi bankalarda hesabınızın açık ve aktif olduğunu öğrenebilirsiniz. 

Hangi bankada hesabım var sorusuna cevap bulabileceğiniz bir diğer yol da çok tercih edilmese de kredi kayıt bürosuna gidilerek hem mevcut hem de zaman aşımına uğrayan hesaplar kredi risk raporunda görülebilmektedir.

E-Devlet’ten BDDK Banka Sorgulama

E-Devlet şifrenizle E-Devlet’e giriş yapmalısınız. Şifreniz yoksa PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi almanız mümkün. Aldığınız şifre ile girişi yaptıktan sonra arama bölümüne “BDDK Banka Sorgulama” ifadesini yazıp arama yaptığınızda ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Buradan  hangi bankalarda hesabınızın aktif olduğunu görebilirsiniz

Bankaların müşteri hizmetleri telefon numaralarını arayarak bu bankalarda olan ve kullanmadığınız hesaplarınızı kapattırmanız mümkün.Ayrıca banka hesabınızın durumu ve zaman aşımı hakkında anında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.