1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bal gibi isyan: 'Böyle uygulama mı olur?'
Bal gibi isyan: 'Böyle uygulama mı olur?'

Bal gibi isyan: 'Böyle uygulama mı olur?'

Bal üreticileri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1 yıl süre ile sahte mal satışına izin vermesine tepki gösterdi.

A+A-

Sözcü gazetesinden Mustafa Sarıipek'in haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı aroma vericilerle bal, pekmez ve peynir üretimini 19 Şubat 2020 itibarıyla ülke genelinde yasaklayıp, peşinden yönetmeliğe eklenen bir geçici maddeyle, firmaların stoklarındaki ürünleri bu yılın sonuna kadar halka satışına izin verilmesine Marmaris Arıcılar Birliği Başkanı ve Muğla Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Aydın tepki gösterdi.

"İYİ BAL ÜRETELİM DİYE ÇALIŞIYORUZ" 

Eldeki ürünleri ‘sahte bal’ olarak niteleyen Aydın, bunların satışına yıl sonuna kadar izin verilmesinin ‘işgüzarlık’ olduğunu söyledi. Aydın “Biz ihracatımız artsın ve en kaliteli balı üretelim diye Dünya Coğrafi İşaretini almaya çalışırken bu karar bal üretimini baltalamaktan başka bir şey değil” dedi.

“BU KADAR SAÇMA BİR KARAR”

40 yıldan bu yana bal ürettiğini ve şimdiye kadar böyle saçma sapan bir kararla karşılaşmadıklarını belirten Aydın “Bir şey sahte ise o toplanır ve cezası kesilir. Devletin görevi sahtekarlığı önlemektir, teşvik etmek değil. Ha sahte bal satışına izin vermişsiniz ha basılan sahte paraları elde kalmasın diye piyasaya sürülmesine. Arada bir fark var mı?” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.