1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Selçuk'tan Annelere Büyük Müjde! Her Ay Düzenli Ödeme Yapılacak! Hemen Başvuru Yaparak Ödeme Alabilirsiniz…
Bakan Selçuk'tan Annelere Büyük Müjde! Her Ay Düzenli Ödeme Yapılacak! Hemen Başvuru Yaparak Ödeme Alabilirsiniz…

Bakan Selçuk'tan Annelere Büyük Müjde! Her Ay Düzenli Ödeme Yapılacak! Hemen Başvuru Yaparak Ödeme Alabilirsiniz…

Çalışma bakanlığı tarafından annelere doğum desteği kapsamı ile beraber her ay 202 TL ödeme yapılacak. Süt parası almak için haklar ve koşullar ne yönde olacak?

A+A-

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, doğum anlarında uygulanan destek adımları yarın itibari ile 83 bin anne için toplam olarak 36.7 milyon civarında ödemeye yapılacak olduğunu da dile getirdi. Bu anlarda destekler üzerinde herhangi bir kıstas da dikkate alınmadan yeni doğum yapan tüm anneler adına verilecek olduğunu dile getirdi.

Süt parası almak için gerekli şartlar nelerdir ve hangi kurallara uymak gerekir?

Doğum yardım adına yapılacak olan başvuruların ardından annelerin ilk çocukları adına 300, ikinci çocukları adına 400, sonraki her çocuk adına 600 TL ödeme yapılacak. Eylül ayı içerisinde doğum desteği uygulama kapsamı ile beraber yarın itibari ile 83 bin anne hesabına toplamda uygulanacak olan 36,7 milyon TL yatırımı gerçekleşecek.

Süt parası alma hakları için sahip olan kişiler için; çalışan sigortalı olanlar, daha yeni doğum yapmış olanlar, eşleri sigortalı olmalarına rağmen kendileri sigorta olmamış kadınlar, 4a - 4bli olanlar, sigorta kolları içerisinde üye olan ve yeni doğum yapan kadınlar için geçerli olacak.

Süt parası almak için gerekli olan koşulların ilk başında SSK 4a hizmetleri içerisine bağlı olarak yer alan personellerin doğum öncesinde 1 yıllık süreç içerisinde en az 120 prim ödemesi yapan ve ödemelerin gerçekleşmiş olması gerekir. Bunun yanı sıra 4b kolunda yer alanların doğumdan daha önce yer alan bir yıllık süreçleri içerisinde 120 günlük prim ödemelerini ödemiş olma şartları yer alır. Doğumda çocukların canlı doğması ve doğumdan da en fazla beş yıl geçmeden başvuruların yapılmış olma şartları gerekir. Kadınların doğumdan daha önce 8 haftalık olarak ve doğumdan sonra da 8 haftalık olarak çalışmamış olması ve bu süreçlerde izin alma şartları dikkatleri çekiyor.

Süt ücretleri ile bu tutarlar üzerinde süt ücreti almak için hak kazanmış olan anne ve babaların yanı sıra kendilerine en yakın olan PTT şubeleri içerisinden TC kimlik numaraları ile beraber gişelere giderek teslim almayı gerçekleştirebilir.

Bir yandan da süt sorgusu yapabilmek adına internet üzerinden; https://www.turkiye.gov.tr/acshb-dogum-yardimi-basvuru-sonucu-sorgulama adresi ile öğrenme haklarına sahip olacaklar. Ekran üzerinde yer alan süt ücreti ve doğum destek kısmından ekran üstüne gelen kimliği şimdi doğrula adımı ile beraber e-devlet şifresi ve TC kimlik numaraları yazılmalı ardından da sisteme girilmelidir. Burada PTT hesabına yatan paralar görülür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.