1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Bozdağ 'artırıyoruz' dedi: Yapanlar dikkat! Büyük ceza geliyor!
Bakan Bozdağ 'artırıyoruz' dedi: Yapanlar dikkat! Büyük ceza geliyor!

Bakan Bozdağ 'artırıyoruz' dedi: Yapanlar dikkat! Büyük ceza geliyor!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ stoklarla ilgili yaptığı açıklamada, "İstifçilik ve fiyatları etkileyen cezaları bir yıldan üç yıla çıkarıyoruz. Tabanı ve tavanı yükseltiyoruz." dedi.

A+A-

Ankara’da hâkim ve savcı yardımcılığı ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçulukla ilgili cezaların artırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, stokçulara verilecek cezaların, tutuklamayı da içerecek şekilde 1 yıldan 3 yıla çıkarılacağını açıkladı. Bozdağ, "Stokculuk ve fiyatları etkileme suçlarının cezalarını 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası şeklinde değiştiriyoruz. Hem alt hem de üst sınırı yükseltiyoruz" dedi.

Bozdağ ayrıca, atacakları yeni bir adımla da gayrimenkul alım ve satım işlerinin noterliklerde de yapılmasına imkân sağlanacağını açıkladı.

‘REFORM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’

Bozdağ konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Danıştay’ın 154. kuruluş yıldönümünde yaptığı hâkim ve savcı yardımcılığı müesesesinin sistemimize kazandırılacağını ifade etti. Hâkim ve savcıların mesleğe kabulden önce ciddi bir hazırlık eğitimi var. Yaptığımız incelemeler, hâkimlerimiz ve savcılarımızla yaptığımız görüşmeler bu eğitim sisteminin baştan aşağı değiştirilmesi yeni bir düzenleme ihtiyacını ortaya koydu.

Yeni dönemde sınav kazanan hâkim ve savcı yardımcıları adalet akademisinde aldıkları temel eğitimden sonra hâkim yardımcısı ve savcı yardımcısı olarak atamaları yapacaktır. 3 yıl süreli eğitimden geçecektir. Doğrudan hâkimin ve savcının yardımcısı olarak görev yapacaklardır. Eğitici hâkim veya savcı dediğimiz kişiler yetkin hâkim ve savcılarımızdan oluşacak ve bunlar bir tane kendilerine hâkim ve savcı yardımcısı atanarak süreci yönetecek. İhtiyaç olması halinde iki tane verilebilecek.

Bizim hedefimiz her hâkimin yanına bir hâkim yardımcısı her savcının yanına savcı yardımcısı vererek usta çırak ilişkisi içerisinde hâkim yardımcılarımızın meslek öncesi aynı şekilde savcı yardımcılarımızın meslek öncesi iyi bir eğitim alarak mesleğe hazır hale getirilmelerini sağlamaktır. Bu hukuk mahkemelerinde 9 ay, ceza mahkemelerinde aynı şekilde istinafta, Yargıtay’da eğitimler alınacak ve belli bir usta çırak ilişkisi içerisinde arazide yapılarak sağlanacak.

Rehber eğitici hâkim ve savcı eşliğinde bizzat yaşayarak görecekler mesleğe başladıklarında o süreçte edindikleri tecrübelerle daha iyi hâkim ve savcı olarak mesleklerini başarma konusunda daha yetkin hale geleceklerdir. Bu çok büyük bir hukuk reformudur. Hâkim ve savcılarımızın liyakatinin artırılması, meslek öncesinde pratik bir eğitimden geçirilerek mesleğe hazırlanması konusunda atılmış son derece önemli bir reform olduğunu düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.