1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAE, Suriye sonrası şimdi de Libya'da Türkiye'nin karşısında
BAE, Suriye sonrası şimdi de Libya'da Türkiye'nin karşısında

BAE, Suriye sonrası şimdi de Libya'da Türkiye'nin karşısında

Kanal 7 Dış Haberler Koordinatörü Taha Dağlı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye karşıtı politikasıyla ilgili Ülke TV ekranlarında Faruk Aksoy'un moderatörlüğünü üstlendiği 'Haber Servisi' programında açıklamalarda bulundu.

A+A-

BAE'nin Türkiye'ye karşı yürüttüğü kara propaganda gün geçtikçe ayyuka çıkmaya devam ediyor. Son olarak Libya'da Hafter'le dirsek temasına girerek Türkiye'yi hedef aldılar.

BAE başında olanlar Türkiye düşmanlığında sınır tanımıyor. Tarihsel aşamalardan itibaren ele alarak kara propaganda üretiyorlar. Suudi Arabistan'ı da yönlendiren güç BAE'dir. Hacim olarak Arabistan daha büyük ama Selman'la birlikte onları da hizaya çektiler. 

BAE'NİN LİBYA'DAKİ TUTUMU

BAE, Suriye'de Türkiye'nin üç büyük operasyonuna karşı PKK'ya destek verdiler. Türkiye bu engele takılmadı. Aynı şekilde Libya'da da Hafter'e para ve asker desteği sağlayarak Türkiye'nin karşısında durmaya devam ediyorlar.

İSRAİL İLE TÜRKİYE GÖRÜŞEBİLİR Mİ?

Türkiye İsrail'le Netanyahu'nun olmadığı bir denklemde iletişim kurabilir. Akdeniz için İsrail ile bir iletişime geçilmişse bu bürokratlar seviyesinde olmuştur. 

İsrail ve Türkiye arasında herhangi bir anlaşma yapılabilir bu Türkiye'nin aleyhine olacak bir durum değil. Tabii Netanyahu'nun olmadığı bir durumda gerçekleşebilir. Putin, şuan Şam'da Esad ile görüştü çarşamba günü ise İstanbul'da olacak. Ekseni kaybetmeden devletler kendi menfaatleri için bu tür hamleler yapabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.