1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan Savaşa Hazırlanıyor! Kısmi Seferberlik İlan Edildi…
Azerbaycan Savaşa Hazırlanıyor! Kısmi Seferberlik İlan Edildi…

Azerbaycan Savaşa Hazırlanıyor! Kısmi Seferberlik İlan Edildi…

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaşanan gerilimin bir hayli artış göstermesinin ardından Dağlık Karabağ bölgesi karışıklığı adına kısmi seferberlik ilanında bulundu.

A+A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaşanan gerilimin bir hayli artış göstermesinin ardından Dağlık Karabağ bölgesi karışıklığı adına kısmi seferberlik ilanında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından gelen açıklama sırasında Aliyev'in ülke içerisinde kısmi bir şekilde seferberlik verilmesine dair kararnameyi imzalamış olduğu belirtildi. Gelen açıklama sırasında bir yandan da kararın imzalanmış olduğu gün itibari ile yürürlükte olacağı aktarıldı.

Uzun yıllar boyu çözülmek adına beklenen bölge içerisinde bu sabah erken saatlerde meydana gelen gerilim yeniden üst seviyelere kadar çıktı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından gelen açıklamaya göre de Ermenistan ordusunun bu sabah saatlerinde cephe hattı boyunca geniş bir kapsam ile provokasyonda bulunmasının ardından Azerbaycan ordusunun mevkilerine kadar girmiş ve sivil yerleşim birimleri üzerinde büyük çaplı silahların yanı sıra top ve havanlar ile ateş açarak, sivil toplumlarında kayıpların olmasına neden olmuştur.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen hava ve füze saldırılarına karşılık olarak da helikopter, İHA ve tankların vurulmuş olduğunun yanı sıra Azeri ordusu içerisinde can kayıplarının olduğu yapılan açıklamalar arasında oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından gelen açıklamanın devamındaysa Ermenistan tarafından gelen saldırılara karşı bir karşılık verilmiş olması ve Ermeni uçaksavar sistemlerinin de imha edilmiş olduğu yapılan duyurular arasında.

Güçlerin kontrolü

Erivan ve Bakü arasında hukuken Azerbaycan fiili olsa bile Ermeni güçlerinin kontrolü altına giren Dağlık Karabağ bölgesinden dolayı ortalama olarak on yıldır bir anlaşamama durumu yer alıyor. Ermenistan içerisinde uygulanmaya devam eden sıkı yönetim çerçevesi sayesinde 55 ve daha altında yaş grubuna giren vatandaşlar yedek subay, erbaş ve er kadroları ile beraber seferberlik ilanında yer aldılar.

Ermenistan'ın savunma haklarının kırılmasının ardından saldırıya uğrayan 7 köy de tekrar kontrol altına alındı. Bu durumlar karşısında Azerbaycan ordusu tüm güçlerini de bir ederek Ermenistan baskınına karşı tüm mücadeleleri vermeye devam ediyor. Sabah saatlerinden bu yana kadar devam eden olayın en kısa sürede durdurulması da temennilerimiz arasında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.