1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ayasofya’nın Cami olmasının ardından Yunanistan’dan alçak teklif! Atatürk’ün Selanik’teki Evine Göz Diktiler!
Ayasofya’nın Cami olmasının ardından Yunanistan’dan alçak teklif! Atatürk’ün Selanik’teki Evine Göz Diktiler!

Ayasofya’nın Cami olmasının ardından Yunanistan’dan alçak teklif! Atatürk’ün Selanik’teki Evine Göz Diktiler!

Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının hemen ardından, Yunan Parlamento Üyesi ve Yunan Çözümü Partisi lideri Kyriakos Velopoulos'tan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te yer alan evi hakkında alçak bir teklif geldi. Velopoulos, yaptığı açıklamalarda; Atatürk Evi Müzesi'nin sözde "Rum Kırımı'na adanmış bir müze" olmasını teklif etti. Peki, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev ne olacak?

A+A-

"Türk mallarına ambargo uygulanmalı"

Danıştay’ın 2020 yılında ‘Ayasofya’nın müze şeklinde hizmet vermesine’ ilişkin kararı iptal etmesinin ardından, Ayasofya’nın cami olarak yeniden açılmıştı.

Elliniki Lisi partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, Ayasofya’nın cami olarak açılmasının ardından misilleme olarak; Türk sınırlarının kapatılması ve Türk mallarına ambargo uygulanmasını önerdi.

Karara ilişkin açıklama yapan  Velopoulos, "Hükümet, siyasi partiler ve her Yunan, partimizin parlamentoda uzun zamandır önerdiği somut eylemlere destek vermelidir. Tüm Türk malları ve bunların geçişi için sınırların derhal kapatılması, Türk mal ve hizmetleri genel ambargosu yürürlüğe girmelidir" dedi.

“Ayasofya’nın Cami olması yunanlılar için darbedir”

Cumhurbaşkanlığı kararnamesini hedef aldı alan Gennimata "Ayasofya'nın cami olması tüm Hıristiyanlığa hakarettir. Bu bizim, yani Yunanlılar için bir darbedir. Artık sözle değil yaptırımlarla cevap verilmeli" dedi.

Kültür Bakanı Lina Mendoni ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, eski dışişleri bakanı ve diğer siyasetçiler Ayasofya kararına tepki göstererek, Türkiye'ye yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum