1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Avokadonun Cilt ve Saça Faydaları Nelerdir?
Avokadonun Cilt ve Saça Faydaları Nelerdir?

Avokadonun Cilt ve Saça Faydaları Nelerdir?

Ezilen bir avokadoyu yüzünüze maske olarak rahatlıkla uygulayabilirsiniz ve o maskeyi yüzünüze uygular hem de gıda olarak tüketirseniz yaşlanma bulguları ile tamamen savaşa girmiş olursunuz. Avokadonun Cilt ve Saça Faydaları Nelerdir?

A+A-

Vücudunuz açısından önem arz eden birçok bileşen ve bazı vitaminleri ve yine çoğu vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri içerisinde tutan avokado son derece lezzetli gıdaların arasında bulunmaktadır. Fakat avokado lezzetli bir harika gıda olmasının yanı sıra güzellik ve özellikle de sağlık ürünlerinin içlerinde de kullanılmaktadır. Yine yüz ve saç kremleri içerisinde, banyo jellerinde de birçok bileşen türevlerinin arasında yine avokadoyu görebilirsiniz. Avokado yaşlanma karşıtı olan besinlerdendir. Avokado yine anti-aging fonksiyonuna sahip bir çeşittir ve cildinizde oluşan kırışıklıkları ortadan zamanla kaldırır. Ezilen bir avokadoyu yüzünüze maske olarak rahatlıkla uygulayabilirsiniz ve o maskeyi yüzünüze uygular hem de gıda olarak tüketirseniz yaşlanma bulguları ile tamamen savaşa girmiş olursunuz.

Avokado İle Oldukça Genç Gözükün

Avokadonun tüketimi oldukça genç gözükebilmeniz açısından önem arz eder. Meyvelerin içlerinde olan çeşitli antioksidanlar kırışıklıkları önem arz eden oranlarda ortadan kaldırabilmektedir ve yine cildinize oldukça güzel bir elastik görüntü katarlar. Oldukça sağlıklı ve son derece kaliteli bir cilde sahip olmak için mutlaka avokado suyunu tüketin. Çeşitli sağlıklı ve parlak cilde sahip olmak isteyen insanlardansanız sizde avokado suyunu kesinlikle tüketin. Bununla beraber cildinize içeriden beslenmiş olursunuz. Nasıl içeceğinize gelirsek yetişkin bir avokado ve bir bardak kadar sütü bir kapta blender yardımı ile karıştırın ve çıkan suyu için. Yine bu suyun içine bal atabilirsiniz. Avokado donmuş ve kurumuş olan cildinize parlaklık ve can katacaktır ki en iyi olan şey de bunu son derece kısa bir süre içerisinde yapmasıdır.

Avokado ve Saç Derisi

Yine avokado saç derisine de oldukça iyi gelmektedir. Bir yetişkin avokadoyu alıp suyunu çıkartın ve bu suyun içerisine biraz gül suyu az bir şey sulandırılmış elma sirkesi yani bir çay kaşığı kadar sonra bununla saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saçlarınız hem anlanacak hem de parlayacaktır.  Özellikle de avokado kuru ve kaşıntı problemi yaşamakta olan kişilere oldukça fayda sağlayan gıdalardandır. Ezilen avokadoyu yine saç derisine masaj yapıp bir yandan da sürerseniz içindeki amino asit ve çeşitli proteinler saç derinize yapışacaktır ve bu sayede saç derinizin tam anlamıyla iyileşebilmesini sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.