1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Atlas Okyanusu'nda Türk Gemisine Korsanlar Tarafından Saldırı! 1 Gemici Öldürüldü, 15 Kişi Kaçırıldı!
Atlas Okyanusu'nda Türk Gemisine Korsanlar Tarafından Saldırı! 1 Gemici Öldürüldü, 15 Kişi Kaçırıldı!

Atlas Okyanusu'nda Türk Gemisine Korsanlar Tarafından Saldırı! 1 Gemici Öldürüldü, 15 Kişi Kaçırıldı!

Nijerya açıklarında şok bir gelişme meydana geldi ve Türk gemisine korsanlar tarafından bir baskın düzenlendi. Azerbaycanlı bir denizcinin hayatını kayıp ettiğine dair bilgiler gelirken 15 denizci de kaçırıldı. NTV açıklamada bulunan ve gemide yer alan 4. Kaptanın 2 mürettebat ile gemiyi güvenli bir alana götürdüğü haberi geldi.

A+A-

Gemi kaptanı NTV’ye açıklamalar yaptı…

Gine Körfezinde seyrine devam eden Mozart isimli Türklere ait konteyner gemisi korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve korsanlar tarafından Azeri olan bir denizci hayatını kayıp ederken 15 denizcinin de rehin alınarak kaçırılmış olduğuna dair bilgiler geldi. Rehinler ile beraber korsanların denizden ayrılmasının ardından geminin dördüncü kaptanı iki mürettebat ile beraber gemiyi güvenli bir limana götürdü.

NTV’ye açıklamalarda bulunan 4. Kaptan korsanlar tarafından gemide olan bazı sistemlerin söküldüğünü ve sadece radar sayesinde gemiyi güvenli bir alana getirmiş olduğunu, kaptan yardımcısının da ayağından yararlanmış olduğunu dile getirdi.

Mozart ismindeki gemiye korsan saldırısı…

EOS Risk Group başkanı David Jonhson tarafından gelen yazılı açıklamalara göre İstanbul merkezli olarak bilinen Boden Denizcilik şirketi bünyesine ait Mozart isimli bir geminin Gine Körfezi mevkiinde Sao Tome’nin 100 deniz milli açığında saldırıya uğramış olduğu duyurusu geldi.

Gelen açıklamalar sırasında Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika Cape Town kentine kadar ilerlemiş olan gemi içindeki 19 mürettebatın 15 tanesinin korsanlar tarafından kaçırılmış olduğu, bir Azerbaycanlı mürettebatın öldürüldüğü, mürettebattan üç kişinin de korsanlar ile beraber gemide kaldıkları belirtilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.