1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücretlilere Vergi İndirimi Geldi! Maaşlar 400 TL Artacak… Ekim Ayı Asgari Ücret Beklentisi…
Asgari Ücretlilere Vergi İndirimi Geldi! Maaşlar 400 TL Artacak… Ekim Ayı Asgari Ücret Beklentisi…

Asgari Ücretlilere Vergi İndirimi Geldi! Maaşlar 400 TL Artacak… Ekim Ayı Asgari Ücret Beklentisi…

Asgari ücretli çalışanlar için vergi dilimi değişikliği Eylül ayından itibaren geçerliliğini sürdürüyor. Eylül ayında kazancın bir kısmı yüzde 15’den bir kısmı ise yüzde 20’den vergilenecek. Kalan son aylarda ise tüm kazancın yüzde 20’den ya da daha yüksek oranda vergilenecek. Vergi dilimi değişikliği nedeni ile yapılan kesintiler son bulacak.

A+A-

Asgari ücretliler bu son üç ayda kesinti olmadan maaş alacak. Vergi diliminde olan değişiklikler nedeni ile AGİ ödemeleri yüksek olan vatandaşların almış oldukları maaşlarda ücret kesintisi olmayacak.

Gelir Vergisi ödeme Oranı Arttığında Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret ile çalışan işçiler için vergi dilimi değişikliği Eylül ayından itibaren geçerliliğini sürdürecek. Eylül ayı için bordroda kazancın bir bölümü yüzde 15 diğer kısmı ise yüzde 20 üzerinden vergilenecek. Kalan son üç ayda ise tüm kazanılan ücretin yüzde 20’den ya da daha yüksek rakamlardan vergilenecek. Vergi dilimi değişikliği nedeni ile asgari ücret alan kişilerden herhangi bir kesinti olmayacak ve maaşların aynı kalması sağlanacak.

Asgari ücret ile çalışanların ödemiş oldukları vergi yılın ilk 8 ayı 375 TL. bundan sonraki dönemler için bu üret 400 TL olacak. Asgari ücretli çalışanın ise son üç ay bordrosunda ise 500 TL vergi kesintisi gerçekleşecek. Fakat durum ne olursa olsun asgari ücretle çalışan bir işçinin maaşı net 2324 TL olacak.

Asgari Ücret Ne Zaman Zamlanacak

Asgari ücret ile çalışan işçilerin maaşları yılda bir kez yükseliyor. Her yılın Aralık ayında hükümet tarafından görüşmeler sonucunda belirlenen zam oranları açıklanıyor. Yapılan bu maaş zam oranları ise yılın ilk ayı olan Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlıyor. Asgari ücretliler yılın ilk Ocak ayında zamlı maaşlarını alıyorlar.

Asgari Ücrete Ek Zam Müjdesi

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar için 2020 yılında aylık net maaş tutarı yüzde 15,03 zam ile 2 bin 324 TL’ ye kadar yükselmişti. Hükümet 2020 yılında yapacağı vergi düzenlemesi konusunda yeni bir adım atar ise maaşlar 400 TL civarında yükselebilir. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar her ay 375 TL net vergi ödemesi yapıyorlar. Bu gelir vergisine ek olarak yapılan bir diğer kesinti ise damga vergisi adı altında kesilen 22 TL’dir. Vergilerin tamamen kaldırılması ve maaşlara eklenmesi durumunda ise asgari ücrete neredeyse 400 TL kadar bir ek zam gelebilir.

Kaynak: nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler