1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari Ücret Zammı Belli Oldu! Muafiyetle Beraber 397 TL Ek Zam Yapılacak!
Asgari Ücret Zammı Belli Oldu! Muafiyetle Beraber 397 TL Ek Zam Yapılacak!

Asgari Ücret Zammı Belli Oldu! Muafiyetle Beraber 397 TL Ek Zam Yapılacak!

Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşların ocak ayında maaşlarına gelecek zam oranları merak ediliyor. TİSK 2021 asgari ücret için gelecek zam beli oldu mu? Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından asgari ücret için gelecek maaş zamları hakkında bir açıklama yaptı mı? İşte asgari ücretlilerin maaşlarına gelecek zamlar ne kadar olacak?

A+A-

Yeni döneme az kala asgari ücretli maaşlarına gelecek zam ne zaman belli olacak? 7 milyon çalışanın büyük bir merak ile beklediği durumları sizler için ele aldık.

2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücretliler için gelecek zam oranları birçok işçi tarafından büyük anlamda önem taşıyor. 2020 yılında çalışma hayatına devam edecek vatandaşların durumları kapalı olan iş yerlerini de bir hayli olumsuz yönde etkiledi. Şu an iş yeri kapalı olan yerler için tam kapasiteleri ile çalışamadıkları için büyük sorun ile karşı karşıya kalıyorlar.

Bu süreç içerisinde devlet işverenler için hem kısa çalışma ödenekleri hem de nakdi ücret ile normalleşme süreçleri destekleri ile beraber yardımlar da devam ediyor.

Zam oranları için kulis iddiaları yer alıyor

Son dönemlerde meydana gelen asgari ücret ile gelen zamlar üzerinde iddialar yer almaya başladı. Maaşların net 2500 TL olması yönünde iddialar yer alırken maaşlara yüzde 12 ya da yüzde 15 oranları ile zam oranları da ele alınan konular arasında. Bu durum için enflasyon oranları temelinde yer alacak.

Hükümet için asgari ücretlilere jest mi geliyor

2021 yılında olacak zamlar ile beraber TİSK, Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından zam oranları 2500 TL olacak. Fakat kılınan jest ile beraber 2325 TL olacak.

2021 yılı için gelecek asgari ücret jesti

Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için gelecek zam oranları hala açıklanmadı. Vergilerin kaldırılması adına gelecek 375 TL gelir vergisi ve 22 TL damga vergisi gibi maaşlara yansıması söz konusu olacak.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler