1. HABERLER

  2. SSK

  3. ASGARİ ÜCRETE 350 TL ZAM Milyonlarca kişiye son dakika müjdesi..!
ASGARİ ÜCRETE 350 TL ZAM Milyonlarca kişiye son dakika müjdesi..!

ASGARİ ÜCRETE 350 TL ZAM Milyonlarca kişiye son dakika müjdesi..!

Milyonlarca asgari ücretliyi sevindiren son dakika haberi gece yarısı geldi.! Asgari ücretliye 350 TLzam niteliğinde meclise kanun teklifi sunuldu. Eğer kabul edilirse asgari ücretlilerden gelir vergisinin kesilmemesi talep edildi. Artan enflasyon ve korona virüs salgınından dolayı asgari ücretlilerden gelir vergisi kesilmeyecek.

A+A-

Milyonların beklediği haber geldi: Asgari ücrete zam… Asgari ücrete zam geldi mi? sorusu sıklıkla kullanılırken, yapılan son teklifle yeniden gündeme geldi. TBMM’de geçtiğimiz günlerde oldukça önemli bir kanun teklif edildi. Bu kanun teklifinde asgari ücretle çalışan kişilerden kesilen gelir vergisinin kesilmemesi talep edildi. Kanun teklifi kabul edilirse, artık asgari ücretliler 2.300 TL’den fazla maaş alacak.

Asgari ücrete zam geldi mi?

Asgari ücrete zam geldi mi? sorusu Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından hazırlanan teklif ile yeniden gündeme geldi. Kanun teklifine göre; asgari ücretle çalışanlardan gelir vergisinin kesilmemesi isteniliyor.

Konya Milletvekili Karaduman, Gelir vergisi kanununda değişikliğin yapılmasını talep etti ve bu teklifini TBBM’ye sundu. Saadet Partisi milletvekili Karaduman, sunulan teklife ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Hâlihazırda asgari ücretten yüzde 15 gelir vergisi kesintisi yapılması, zaten açlık sınırında yaşamak zorunda bırakılan vatandaşların mağduriyetinin artmasına sebep olduğu izahtan varestedir. Bu haliyle asgari ücret üzerinden alınan gelir vergisinin istisna kapsamına alınması zaruri bir hal almıştır.

Böyle bir değişiklik ile devletin ciddi bir vergi kaybına uğrayacağı düşünülebilir.

Kamu harcamalarındaki israfın boyutu göz önüne alındığında, yapılacak tasarruflar ile asgari ücretin istisna kapsamına alınması pekâlâ mümkündür. Aralığı belirli olmayan zamanlarda vergi borçları bir kalemde silinen şirketlerin olduğu ülkemizde, hayata tutunmaya çalışan işçilerin aldığı ücretlerin gelir vergisi istisnası kapsamına alınması ve bu istisnanın sürekli olması izah edildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet olmasının da gerektirdiği bir zorunluluktur.” İfadelerine yer verdi.

Asgari Ücrete Zam Yapılması İçin Sunulan Teklif Detayları İse Şöyle;

“4857 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinde belirtilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun belirlediği asgari ücret karşılığında çalışan işçilerin ücretleri.”

MADDE 2 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütülür.

Kabul edilirse, 350 TL zam yapılacak!

Yapılan bu kanun teklifi kabul edilirse, düzenleme genel kurula iletilecek. Şayet genel kurul kabul ederse; asgari ücretli çalışanlardan kesilen yüzde 15’lik gelir vergisi kesilmeyecek ve işçilere 350 TL olarak verilecek ve asgari ücrete zam yapılacak.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum