1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Arap Birliği, Trump'ın sözde barış planını tamamen reddetti
Arap Birliği, Trump'ın sözde barış planını tamamen reddetti

Arap Birliği, Trump'ın sözde barış planını tamamen reddetti

Arap Birliği, ABD Başkanı Trump'ın sözde barış planını tamamen reddettiğini ve hiçbir şekilde dikkate alınmayacağını duyurdu.

A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşen Arap Birliği olağanüstü toplantısında birliğin aldığı karar uyarınca ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını reddettikleri açıklandı.

"KUDÜS'Ü SATAN BİR LİDER OLARAK TARİHE GEÇMEYECEĞİM"

Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arap Birliği'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planına karşı olduklarını belirterek, "Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim" dedi.

Trump'ın plandan bihaber olduğunu söyleyen Abbas, "Daha önce Filistin'in tarihi topraklarının yüzde 22'sinde bir Filistin devletinin kurulmasını kabul ettik. Şimdi ise bu kalan bölgenin yüzde 30'unu talep ediyorlar." diyen Abbas, Trump ile 4 kez bir araya geldiğini, ABD heyetinin de 37 kez Filistin'i ziyaret ettiğini, ancak yapılan tüm bu görüşmelerin "hiçbir sonuç" vermediğini vurguladı.

BAŞKAN ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Filistin'i yok edecek bu planı asla tanımadıklarını belirterek, "İslam ülkelerinin tavırlarına baktığımızda halimize acıyorum.

Başta Suudi Arabistan sesin çıkmıyor sesin. Ne zaman çıkacak? Umman Bahreyn Abu Dabi yönetimi. Oraya katılıp bir de alkış tutuyorlar. Yazıklar olsun. Acaba o alkış tutan eller bu haince atılan adımın hesabını nasıl verecekler?" ifadeleriyle İslam ülkelerinin sessiz tavırlarına tepki göstermişti..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.