1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aman Dikkat! 2. Tosun Vakası Yaşandı... İstanbul Bilişim 150 Milyon TL ile Kaçtı!
Aman Dikkat! 2. Tosun Vakası Yaşandı... İstanbul Bilişim 150 Milyon TL ile Kaçtı!

Aman Dikkat! 2. Tosun Vakası Yaşandı... İstanbul Bilişim 150 Milyon TL ile Kaçtı!

Konkordato ilân eden İstanbul Bilişim, yaklaşık 50bin kişiyi mağdur etti. Sipariş alıp ürünleri teslim etmeyen İstanbul Bilişim, iade taleplerini de yerine getirmedi. Şirketin sahibi Nurettin Yavuz ise sırra kadem bastı.

A+A-

Ürün sipariş edenler ürünleri ne teslim alabiliyor ne de verdiği ücretler kendilerine iade ediliyor. Mali darboğazda olduğunu gerekçe göstererek artan şikâyetler üzerine konkordato ilân eden İstanbul Bilişim hakkında mahkeme 3 ay süre verdi ve bir komiser atadı.

Mahkemenin vermiş olduğu tedbir kararı nedeni ile alacaklılar, şirkete yönelik haciz işlemi başlatamıyor. 564 sayfa mağdur listesi dava dosyasına girdi. 50bine yakın vatandaşın ödemiş olduğu tutar ise 150 milyon TL dolaylarındadır.

İstanbul Bilişim Sahibinin 114 Dolandırıcılık Kaydı Var!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturmada mağduriyet perdesi aralanıyor. 2019’da el değiştiren şirketin yeni sahibi Nurettin Yavuz, 31 yaşında ve Diyarbakırda yaşamaktadır. Soruşturmanın başlamasının ardından ne Nurettin Yavuz’a ne de üzerine kayıtlı bir gayrimenkule rastlanmadı.

Bu dava ile ilgili açıklamada bulunan Avukat Hıdır Kırkıcı, ‘’Bu şirket üzerinden çok plânlı bir para toplama işlemi yapılmış. Burada, şirket zora düştüğü için ürünlerin gönderilmediği savunması doğru değil. Bunu da savcılık dosyasında görüyoruz. Üzerine tek bir tırnak çakısı bile yok. Bu kişiye yönelik çok sayıda icra takibi bulunuyor. Nurettin Yavuz’un bu şirketi alarak 150 milyon TL sermaye taahhüdünde bulunması, hayatın olağan akışına da aykırı’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.