1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Alışverişe Çıkacaklar Dikkat! Marketlere Yeni Düzenleme Geliyor...
Alışverişe Çıkacaklar Dikkat! Marketlere Yeni Düzenleme Geliyor...

Alışverişe Çıkacaklar Dikkat! Marketlere Yeni Düzenleme Geliyor...

Pandemi döneminde marketlerin çalışma düzeninde sürekli değişiklikler meydana geliyor. Bu konuda atılacak olan adımlar da netleşmeye başladı.

A+A-

Korona virüs salgını boyunca zincir marketlerin durumu ve çalışma saatleri gündemdeydi. Bu konu da, marketlerin “küçük esnafı koruyacak şekilde” çalışması konusunda getirilecek taslak netleşmeye başladı.

SAATLERİ BELLİ OLUYOR 

Medyaya bugün yansıyan haberlere göre düzenlemede ön plana çıkan başlıklardan biri zincir marketlerin çalışma saatleri olacak. Buna göre zincir marketler pazar günleri saat 11.00'den önce açılamayacak.

Pazar günleri zincir marketlerin bütünüyle kapalı olması formülü de gündemde fakat AVM'lerin de haftanın bir günü kapalı olması formülünün korona virüsü önlemleri kapsamında yaşanan sıkıntılar sebebiyle bir süre daha ertelenebileceği belirtiliyor.

MESAFE KURALI GÜNDEMDE

Düzenleme ile yeni açılacak AVM'ler arasında ise en az 5 km mesafe olma koşulu getirilmesi de gündemde. Zincir marketler ise mahalle bakkalının 200 metre yakınında olamayacak.

Bulvar üstünde ise zincir marketler ile mahalle bakkalı arasında 2 km mesafe kuralı uygulaması yapılacak.

KÖY BAKKALLARI NE OLACAK?

Hazırlanan düzenlemede dikkati çeken konu başlıklarından birisi de nüfusu 2 binin altında olan yerleşimlerle ilgili. Bu bölgeler de zincir market şubeleri kapalı kalacak ve köy bakkallarının kapanması engellenecek.

Nüfus kriterlerine göre zincir marketlerin açılmasının sınırlandırılması da teklifte yer alması beklenen düzenlemeler arasında. Buna göre, her 5 000 nüfusta bir market açılabilecek. Ayrıca, bazı yerlerde 100'er metre arayla aynı zincir marketin farklı şubelerinin açılması da önlenecek.

BU ÜRÜNLERİN SATIŞI YAPILMAYACAK

Hükümetin Meclis'e sunacağı düzenlemede zincir marketlerdeki ürün çeşitliliğinin de yer alacağı, alanı bin 500 metre karenin altında olan zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya gibi ürünlerin satışının yapılamayacağı ifade ediliyor. Bu ürünler bin 500 metre kareden büyük zincir marketlerde yapılabilecek.

Kaynak : Patronlar Dünyası

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.