1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aleyna Ve Gülay Uygun Dosyası Kapatıldı! Müge Anlı Aleyna Çakır Ve Gülay Uygun Dosyasını Neden Kapattı?
Aleyna Ve Gülay Uygun Dosyası Kapatıldı! Müge Anlı Aleyna Çakır Ve Gülay Uygun Dosyasını Neden Kapattı?

Aleyna Ve Gülay Uygun Dosyası Kapatıldı! Müge Anlı Aleyna Çakır Ve Gülay Uygun Dosyasını Neden Kapattı?

Araştırmacı ve gazeteci olan Müge Anlı, evinde şüpheli bir şekilde ölü Bulunan Aleyna Çakır ve Gülay Uygun dosyasını bir süreliğine devam ettirmeyeceğini duyurdu. Geçen günler de karşısına çıkan her engele rağmen ‘olayın peşini bırakmayacağım’ cümlelerini sarf eden Müge Anlı bugün yayınlanan programında Öldürülen Aleyna Çakır’ın anne ve babasını konuk olarak stüdyoya almadı.

A+A-

Hafta içi her gün canlı yayın ile ekranlara gelen Müge Anlı Haziran ayında evinde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır’ın konusunu incelemeye başladı. Olayın günden güne büyümesi ve farklı konuların da dahil olması ile Çakır olayında baş şüpheli olarak Ümitcan Uygun’un annesinin ölümünün ardından Müge Anlı ‘insanların acısını yaşamasına müsaade edelim’ ifadelerini kullanarak konulara bir süre ara vereceğini ve işlemeyeceğini duyurdu.

Ard Arda İki Şüpheli Ölüm

Evinde ölü bulunan 21 yaşındaki Aleyna Çakır Haziran ayında evinde ölü bulundu. Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olarak ortaya çıkan isim ise Aleyna Çakır’a daha önce de defalarca şiddet uygulayan Çakır’ın eski sevgilisi Ümitcan Uygun oldu. hakkında çıkan iddiaları kabul etmeyen Ümitcan Uygun konuya dair ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Geçtiğimiz haftalarda Müge Anlı programına bağlanan birkaç tanık ise Ümitcan Uygun’un annesinin genç kızları kötü yola düşürmeye çalıştığını ifade etti. Bu iddialar üzerine Uygun’un annesi hakkında soruşturma başlatıldı. Bu hafta içi ifadesi alınması gereken anne Cuma akşamı Ankara’nın içerisinde bir ormanda ölü olarak bulundu.

Konulara Ara Verildi

Şüpheli Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölmeden önce bıraktığı not herkesi şoka uğrattı. Ölmeden önce bıraktığı notta ‘Ölümümden Müge Anlı sorumludur’ ifadelerine yer vermişti. Not fark edildiğinde tüm gözler Müge Anlı’nın üzerine çevrildi. Pazartesi günü canlı yayında açıklama yapan Anlı olayın peşini bırakmayacağını söylemişti. Bu açıklamasının üzerine Anlı programında Aleyna Çakır ve Gülay Uygun’un şüpheli ölümlerindeki araştırmalarına ara verdiğini duyurdu.

‘Ben Çıktığım Yoldan Geri Dönmeyeceğim’

Müge Anlı pazartesi günü ekranlara gelen canlı yayın programında yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi. ‘bu yayına başladığımdan beri hep aynı şeyi söylüyorum. Ne söylerseniz söyleyin ne yaparsanız yapın ben bu yoldan dönmeyeceğim. Kim ne kadar tehdit ederse etsin benim için önemli olan Aleyna’nın o gece intihar etmesi ya da öldürülmüş olması Adli Tıptan gelecek rapora bağlıdır. O ayrı bir konudur. Ama onlarca genç kızın şantaj ve tehdit ile dayakla kötü yollara sürüklenmesi ve onların üzerinden para kazanılması doğru bir şey değildir. Ve bunların cezalandırılması gerekiyor. Ne söylerseniz söyleyin ben bunu söylemeye devam edeceğim. Başka Aleyna’lar ölsün istemiyorum. Bu bir yıldırma politikası. Keşke hanımefendi hayatta olsaydı. O kadar üzüldüm ki, keşke hanımefendi bizi arayıp yüzleşebilirim o kızlarla deseydi. Ben hanımefendiyi bilmem. Konuyu devlete bıraktım. Gerekli soruşturma açıldı.’ İfadelerini kullanarak dosyaya ara verdiğini duyurdu.

Adalet Bakanlığından Müge Anlıya Eleştiri

Televizyon programının canlı yayınına konuk olarak katılan Abdülhamit Gül, Aleyna Çakır’ın ve Gülay Uygun’un ölümünün ardından şu cümleleri dile getirdi. ‘Çok trajik üzücü bir hadise. Soruşturma devam ediyor. Biliyorsunuz gizli bir şekilde devam eder. Yapacağım yorum soruşturmanın titizlikle yapıldığına inanıyoruz. Soruşturma neticesinde aldığı kararlar ile adalet duygusunu tatmin edeceğine inanıyoruz. Hâkim savcının sosyal medyası televizyonu yok. Onlar kararlarıyla konuşuyor. Adliye beyaz süttür orada bir leke var ise bunu kimse affetmez.  Adliye bir beyaz süttür orada bir leke varsa bunu kimse affetmez.

Haksız yorumlar yapılabilir ama hâkim savcı fiile bakar. Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hâkim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin. Sözleri ile Müge Anlıyı hedef aldı.

Ne Savcı Ne Polisim. Sadece İşimi Yapıyorum

Gül2ün bu sözleri üzerine çok geçmeden cevap veren Anlı ise şu cümleleri dile getirdi. ‘Ne savcı ne hakim ne de polisim. Sadece gazetecilik yapıyorum. Bunu yaparken de vicdanımın sesini dinliyorum. Programıma katılan mağdurların ne dostu ne de düşmanıyım. 30 yıldır gazetecilik yapıyorum. Gazetecinin görevi haberi ortaya çıkarmak için araştırma yapmak, bilgileri toplamak, doğrulatmak ve bu bilgiler ışığında yorumlamaktır. Biz kimsenin ne yanında ne de karşısındayız. Bizim görevimiz iddiaları ortaya koymaktır" sözleri ile Gül’e cevabını çok geçmeden verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.