1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Aile Bakanlığı Tarafından 12 Ay Geri Ödemesiz 15 Bin TL Kredi İmkanı Sunuluyor! Faizsiz Kredi İçin Son Gün Belli Oldu…
Aile Bakanlığı Tarafından 12 Ay Geri Ödemesiz 15 Bin TL Kredi İmkanı Sunuluyor! Faizsiz Kredi İçin Son Gün Belli Oldu…

Aile Bakanlığı Tarafından 12 Ay Geri Ödemesiz 15 Bin TL Kredi İmkanı Sunuluyor! Faizsiz Kredi İçin Son Gün Belli Oldu…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı iş kurmak isteyen vatandaşlara tam 15 bin TL yardım desteğine devam ediyor. Başvuru sırasında gerekli şartları sağlayan vatandaşlara yapılacak bu ödemeler için yazılı bir şekilde başvuru yapmak gerekiyor. İşte iş kurmak için verilen destekler hakkında bilinmesi gereken detaylar...

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı iş kurmak isteyen vatandaşlara tam 15 bin TL yardım desteğine devam ediyor. Başvuru sırasında gerekli şartları sağlayan vatandaşlara yapılacak bu ödemeler için yazılı bir şekilde başvuru yapmak gerekiyor.

Sosyal destekleme vakıfları tarafından verilen yardım programları dahilinde yapılırken en fazla 15 bin TL destekler devam edecek.

Vatandaşlara isteğe bağlı olarak tam 12 ay geri ödemesiz şekilde 15 bin TL ye varan kredi imkanlar sunulmaya devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen açıklamaya göre tam 48 ay vade ve ödeme imkanları ile sunulmaya devam edilecek.

Korona virüs süreçleri ile meydana gelen maddi sıkıntılarda en çok araştırılan konulardan bir tanesi de iş arama kısmı oldu. Bu süreç içerisinde işten çıkarılan vatandaşlardan yeni iş bulmak isteyenlere ya da kendilerine ait bir iş kurmak isteyenlere varana kadar birçok yardımlar sunulmaya devam ediyor.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından bilinmeyen bir destek daha...

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından şu an her il ve ilçede yer alan sosyal yardım vakıfları aracılığı ile ihtiyacı olan vatandaşlar için gerekli destekler sunulmaya devam ediyor. Sadece ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için değil birçok alanda devlet vatandaşları için yardım sunmaya devam ediyor. Bu destek paketleri içerisinde en önemlisi olarak da iş kurma yardım paketleri dikkatleri çekmeye devam ediyor.

İş kurma destek paketleri için başvurular nasıl yapılacak?

Sosyal destek vakıfları  tarafından verilecek yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak gerekli ve  istenen dosyaları hazırlamaları gerekiyor. Bunun ardından müracaat edecek olan vatandaşların ikamet ettikleri ilçe içerisinde yer alan sosyal destek vakıflarına giderek müracaat etmesi gerekir. Gerekli olan incelemelerin de ardından yeter vatandaşlar bu durum için yeterli görülürse şartlar ile uygunluk kapsamı ile beraber ödemelere de başlayacaktır.

İş kurma destek paketlerine kimler başvuru yapabileceklerdir?

İş kurma destek paketleri haklarından yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları taşıması gerekir. İşte bu istenen şartlar;

  • 18 yaşını doldurmuş ve daha üstünde olmak
  • TC vatandaşı olarak hayatına devam etmek
  • İş kurma danışmanlığı ile gerekli olan eğitimi tamamlamış olmak
  • İŞGEC altında tam bir yıl içinde işletme açmış olmak
  • KOSGEB aracılığı ile kuruluşunun üniversiteler içerisinde yapılmış olan girişimci programlarda yerini almış olma şartları aranır.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler