1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Af yasası ne zaman çıkacak? 2020 ikinci yargı paketinin içeriğinde af yasası olacak mı?
Af yasası ne zaman çıkacak? 2020 ikinci yargı paketinin içeriğinde af yasası olacak mı?

Af yasası ne zaman çıkacak? 2020 ikinci yargı paketinin içeriğinde af yasası olacak mı?

‘Genel af yasası çıkacak mı, ne zaman çıkacak? ve İkinci Yargı Paketi’nde son durum nedir’ sorularının yanıtlarını araştırmaya başladılar. Nutuk.com.tr olarak konuyla ilgili son dakika gelişmelerini ve yapılan açıklamalara haberimizden ulaşabilirsiniz...

A+A-

Başkan Erdoğan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e kesin talimat vererek, 6 suçun af yasası ceza indirimi kapsamı içerisinde bulunmamasını istedi.

İKİNCİ YARGI PAKETİNDE AF YASASI VAR MI?

Bilindiği gibi, birinci yargı paketi Meclis'ten geçmiş ve 39 maddeden oluşan yasa Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, ikinci yargı paketinde af yasası var mı?

GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, infaz düzenlemesinin birkaç hafta içerisinde Meclis'in gündemine geleceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı çıkış sonrasında gündeme gelen af yasasıyla ilgili, Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarda sona gelindi.

Yasa tasarısının detayları ve Meclis'e ne zaman geleceği merakla beklenirken, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi.

"BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE..."

2019 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketi, birkaç hafta içinde Meclis gündemine gelecek.

"KAMU VİCDANINI RAHATSIZ ETMEYECEK..."

Kamu vicdanını rahatsız etmeyecek, suçluların cezalarını çektiği, ceza adaleti sisteminin amacına uygun, ölçülü ve adaletli bir infaz rejimi üzerinde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

GENEL AF YASASI VE İKİNCİ YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Genel af yasası ve ikinci yargı paketinin çıkış tarihleri tam olarak bilinmiyor. Ancak, infaz indirimlerini içeren bilgilerin 2020 yılında Meclis'e gelmesi bekleniyor. Resmi tarih belli olduğu takdir de haberimizin içerisinden bulabilirsiniz…

Hürriyet'in haberine göre Bakan Gül'ün 288 bin hükümlünün yüzde 91'inin 10 suçtan cezaevinde olduğunu aktarması üzerine Erdoğan, bu 10 suçtan 6'sına asla indirim yapılmaması talimatını verdi.

6 SUÇA ASLA İNDİRİM YAPILMASIN

Erdoğan, asla indirim yapılmamasını istediği suçları terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar olarak sıraladı.

Bunlar dışında kalan basit hırsızlık, taksirli suçlar, çek senet, hakaret, konut dokunulmazlığı gibi suçlarda indirim yapılabilecek. Bu kişilerin sabıkası yoksa iki yıl denetim altında tutulacak, iddianame düzenlenmeyecek.

Pakete son şekli verilmeden MHP'nin de değerlendirmesinin alındığı belirtildi. MHP'nin değerlendirmesi incelendikten sonra konu tekrar Erdoğan'a sunulacak.

Erdoğan da MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya gelerek durumu son kez değerlendirecek.

Öte yandan Devlet Bahçeli'den de konuyla ilgili açıklama geldi;

Bahçeli, 2018 yılında verdikleri teklifi bekletme kararı aldıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.