1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'de Gösteriler sırasında siyahlardan duygulandıran hareket... Atatürk büstüne siper oldular
ABD'de Gösteriler sırasında siyahlardan duygulandıran hareket... Atatürk büstüne siper oldular

ABD'de Gösteriler sırasında siyahlardan duygulandıran hareket... Atatürk büstüne siper oldular

Azerbaycan-Ermenistan geriliminin ardından, Ermeni sivil toplum örgütleri Washington'da protesto gösterisi düzenledi. Gösteriler sırasında bir grup Amerikalı Siyah'ın, Sheridan çemberindeki Atatürk büstünü korumaları dikkat çekti.

A+A-

Cumhuriyet gazetesinden Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; ABD'de Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelini korumak için nöbet tutan siyah vatandaşlar sosyal medyada gündem oldu. ABD’de Floyd’un öldürülmesinin ardından aylar geçmesine rağmen çatışmalar ve gösteriler devam ederken sosyal medyada gündeme gelen bir fotoğraf adeta Türkiye için gurur kaynağı oldu.

abd-001.jpg

Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü. Bayraktar, söz konusu görüntüleri Mustafa Kemal Atatürk'ün "''Bir zaman gelir, (...) Fikirlerimi inkar edenler ve beni yerenler çıkabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve o kadar kuvvetlidir ki; bu fikirler Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır; yine gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur.'' sözleri ile paylaştı 

ataturk.png

HEYKELİN HİKAYESİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Washington Büyükelçiliği Rezidansı’nın hemen yanındaki heykeli 10 Kasım’ın 75. Yıl dönümü olan 10 Kasım 2013’te Türkiye Büyükelçiliği ve Amerikan Atatürk Toplumu tarafından dikilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.