1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Başkanı Trump Destekçileri Kongre Binasını Bastı! Washington'da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi...
ABD Başkanı Trump Destekçileri Kongre Binasını Bastı! Washington'da  Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi...

ABD Başkanı Trump Destekçileri Kongre Binasını Bastı! Washington'da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi...

Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump’ın düzenlemiş olduğu mitingden sonra; Trump destekçisi vatandaşlar ABD başkanti Washington’da yer alan kongre binasını bastı. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump’ın düzenlemiş olduğu mitingden sonra; Trump destekçisi vatandaşlar ABD başkanti Washington’da yer alan kongre binasını bastı. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

Polis ekipleri ile göstericiler arasında arbede yaşanırken; başkentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD kongresinin yeni başkanı resmi olarak onay toplarken; Trump destekçileri başkentte Çalmayı Durdur mitinginde toplandı. Binlerce destekçi, miting sonrasında kongre binasına giriş yaptı.

Kongre binasına girerken polis bariyerlerini aşan destekçiler, Amerika olarak Trump’ı yeniden istiyoruz, biz kazandık, çalmayı bırakın gibi sloganlar ile kongre binasına girmeye çalıştı.

Birden fazla gösterici polis tarafından gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin yapmış olduğu engellemelere rağmen göstericiler tüm engelleri aşmayı başardı. Polis ekipleri göstericileri dağıtabilmek için alana göz yaşartıcı sprey atıp cop kullanmak durumunda kaldı.

ABD basınında yer verilen habere göre kongre binası yakınlarında çıkan olayların ardından binanın kilitlendiği belirtildi. Göstericiler kongre binası kapılarına zarar vererek kapılara vurma eyleminde bulundular. CNN’de yer verilen habere göre kongre binasında bulunan meclis katı kapatıldı.

Darbe Girişimi!

Trump’ın çağrısının ardından kongre binasına doğru giden protestocular hakkında açık yapan Cumhuriyetçi Kinzinger, olayı darbe girişimi olarak nitelendirerek açıklama yaptı.

İşler Farklı İlerledi!

Amerika Birleşik Devletleri’nde normal şartlar altında 4 yıl ara ile başkanlık seçimi yapılıyor; oy verme işlemlerinin ardından kısa süre sonra da kimin kazandığı netleşiyordu.

Kasım ayında gerçekleştirilen seçim ile 20 Ocak’taki yemin töreni arasında bulunan yaklaşık 2,5 aylık dönemde sonuçların kesinleşmesi nedeni ile ilgili devam eden süreçler ise bürokratik olarak lanse edildiğinden çoğu zaman geri plana atılır.

Fakat bu sefer Donald Trump’ın mağlup olduğunu kabul etmemesi ve oyların çalındığına dair iddialar ortaya atıp bu iddiaları sürdürmesi sebebi ile işler normalden çok daha farklı ilerleme kat ediyor.

Bir Kişi Göğsünden Vuruldu!

Protestoculardan birisi, Kongre binasına girmek isterken göğsünden vuruldu. Ağır yaralı olan göstericinin hayati tehlikesi bulunurken, henüz konuya ilişkin net bir bilgi aktarılmadı.

Konuya ilişkin tüm detaylar, gelişme yaşandıkça eklenecektir…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.