1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 9 gün sonra kullanımdan tamamen kaldırılacak! Kimlik kartları için gelen önemli gelişme…
9 gün sonra kullanımdan tamamen kaldırılacak! Kimlik kartları için gelen önemli gelişme…

9 gün sonra kullanımdan tamamen kaldırılacak! Kimlik kartları için gelen önemli gelişme…

Ülkemizde milyonlarca vatandaş geçtiğimiz yıllarda çıkan eski kimlikler yerine yeni kimlikleri kullanmayı tercih ediyor. Fakat eski tip kimlik kullanmaya devam edenler de yer alıyor. Gelen açıklamalar ise hala eski kimlikleri kullanmaya devam eden herkesi çok yakından ilgilendiriyor. İstanbul emniyet müdürlüğü havalimanı şube müdürlüğü tarafından gelen bilgilere bakılacak olduğu zaman 30 Haziran t

A+A-

Ülkemizde milyonlarca vatandaş geçtiğimiz yıllarda çıkan eski kimlikler yerine yeni kimlikleri kullanmayı tercih ediyor. Fakat eski tip kimlik kullanmaya devam edenler de yer alıyor. Gelen açıklamalar ise hala eski kimlikleri kullanmaya devam eden herkesi çok yakından ilgilendiriyor. İstanbul emniyet müdürlüğü havalimanı şube müdürlüğü tarafından gelen bilgilere bakılacak olduğu zaman 30 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde KKTC sınırlarında eski kimlik kartlarının kullanılması söz konusu olmayacak.

Eski kimlik kartlarını kullanmaya devam eden tüm vatandaşları çok yakından ilgilendiren kötü haberler de geldi. Emniyet genel müdürlüğü Göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve hudut kapıları daire başkanlığı tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman, KKTC sınırlarına gidecek olan Türk vatandaşlarının eski kimlik yerine yeni kimliklere sahip olması şartı aranıyor. 30 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak. Türk vatandaşları eski tip nüfus cüzdanları ile beraber ülkeden çıkış işlemleri son bulacaktır. Yeni tip kimlik kartların olması zorunlulukları ön plana çıktı.

Çipli kimlik kartı…

TCKK, pasaport ve sürücü belgeleri için başvuru adreslerini yer aldığı ilçe nüfus müdürlüklerine giderek yapma zorunlulukları kaldırıldı. Başvurular herhangi bir müdürlük üzerinden anlık olarak yapılabilmektedir. Alınan randevulara gidilmeme gibi bir durum söz konusu olduğu zaman sistemden olumsuz etkilenmemek ya da mağduriyet ile yüzleşmemek adına alınan randevuları takip etmek gerekir. Randevu tarihi ile ilgili olarak değişiklik olması söz konusu olduğu anlarda randevu saatlerinden en az yarım saat önce iptal edilmiş olması gerekir. Çünkü aksi bir durum olursa 24 saatlik zaman dilimi içerisinde yeni bir randevu verilmeyecektir. 15 yaşlarını dolduran kişiler TC kimlik kartı başvuruları sırasında parmak izi işlemleri için nüfus müdürlüklerinde hazır bulunma zorunlulukları yer almaktadır.

TC kimlik kartı pasaport, sürücü belgesi için gerekli başvuru bedelleri başvurulardan önce vergi dairesi müdürlükleri ile anlaşmalı olan adreslere yatırılmış olması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.