1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlara Müjde! 750 TL ile 1625 TL Arasında Herkese Yapılacak Maddi Yardıma Başvurun!
Milyonlara Müjde! 750 TL ile 1625 TL Arasında Herkese Yapılacak Maddi Yardıma Başvurun!

Milyonlara Müjde! 750 TL ile 1625 TL Arasında Herkese Yapılacak Maddi Yardıma Başvurun!

Herkese 750 TL ile 1625 TL arası maddi yardım yapılacak. Bu maddi yardım şartları nelerdir ve devlet kimlere verecek?

A+A-

Sosyal Yardımlar İçin Başvurular Başladı

Korona virüsü olaylarının ardından devlet şu an maddi durumlarında sıkıntı olan vatandaşlarının bu zorlu günlerde bir de maddi zorluk çekmemesi adına yardımlarda bulunmaya devam ediyor. 2002 yılı içerisinde sosyal yardımlar oranı ortalama 4 olarak bilinirken 2019 yılında tam tamına 43 e kadar çıktı. 3.4 milyon hane içerisine şu an sosyal yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Yapılan yardımların yüzde 86 oranlık kısmı maddi olarak gerçekleştiriliyor. Yüzde yetmiş sekiz gibi büyük bir oranı ise engelli ve yaşlı olan kişilere ayrılıyor.

Geçen yıl sosyal yardımlar projesi içerisinde toplam 55 milyar para harcanması yapıldı. Bu yıl yapılan planlara göre ise ortalama olarak 69,5 milyar harcanacak. Ocak ve temmuz ayları içerisinde yılda iki kere devlet sosyal yardım için ayrılan miktarları memur maaşlarında olan katsayı değerlerine göre düzenliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklamada vakıflara verilen miktarın 135 milyondan 180 milyon liraya aylık olarak çıkacağı söylendi.

Yapılan yardımlar için ortalama olarak en az yüzde otuzluk bir oran ile zam geleceği de yapılan açıklamada belirtildi. İşte devlet tarafından yaşlı, engelli ya da maddi durumu yetersiz olan kişiler için yapılan yardımlar 2020 yılı için şu şekilde sıralanabilir;

  • 65 Yaş üstü aylığı; Devlet 65 ve üzerinde olan yaş grupları için aylık 672 lira değerinde bir yardımda bulunuyor. Temmuz ayında gelecek zam ile 699 lira değerine yükselecek.
  • Evde bakım  yardım parası; Devlet tarafından engelli ya da engelli yakını olarak yer alan kişiler için 1519 lira yardım parası sunarken temmuz ayında 1625 liraya çıkacağı duyuruldu.
  • Engelli maaşı; Devlet engel oranı yüzde kırk ile altmış dokuz arasında olan kişiler için  aylık olarak 537 lira verirken engel oranı yüzde yetmiş olanlar için 558 lira para veriyor. Bu ücretlerin temmuz ayı içerisinde 805 ve 837 lira değerlerine yükselmesi sağlanacak.
  • GSS prim ödemesi; Şu an ülke sınırlarında hane başına ortalama olarak kişi başı 981 lira değerinin altında ücret düşenler için Genel sağlık sigortası primi ödenmesi yapılmaktadır.
  • Dul kadınlara devlet yardımı; Devlet eşlerinde ayrılan dul kadınlar için aylık 275 lira yardımda bulunmaktadır.
  • Yeni doğan çocuklara maddi yardım; Yeni doğan çocukların ailelerine katkıda bulunabilmek için devlet tarafından birinci çocuklar için 300, ikinci çocuk için 400 ve üç ile üçten sonraki çocuklar için 600 liralık bir ödeme yapmaktadır. Bu yeni doğdukları zaman bir kereye mahsus olan bir ödemedir.
  • Kız çocuklarına devlet yardımı; Devlet tarafından ikiz çocukları olan bireyler için çoklu doğum yardımı kapması içerisinde çocuk başına 150 lira ödeme bulunmaktadır.
  • Maddi durumu yetersiz okuma yardımı; Okumak isteyen fakat maddi durumu yetersiz olan ailelerin de çocukları okula gidebilsin diye aylık 35 ile 60 lira bir ödeme gerçekleştirilmektedir. 6 ve altında yaş grubuna ait olan çocuklar için aylık 35 lira ödenmektedir.

Yapılan Diğer Yardımlar

Devlet maddi durumu yerinde olmayan kişilere birçok alanda maddi yardımda bulunmaktadır. Bu yardımdan bir tanesi de asker aileleri için olmaktadır. Durumu yetersiz olan asker aileleri için iki ayda bir 550 lira para ödenmektedir. Asker bekarsa bu para anne babaya verilirken eğer evliyse eşe verilmektedir.

Devlet bir de durumu yetersiz olan asker çocukları adına aylık 100 lira bir ödeme yapmaktadır. Öksüz ve yetim programı adı altında yer alan çocuklar için iki ayda bir 200 lira ödemesi bulunmaktadır. Kronik rahatsızlıkları olan ve bu durum yüzünden cihaz kullanan hastalar adına devlet tarafından 200 lira elektrik faturası ödeme yardımı sunulmaktadır.

Tüberküloz ve SSPE hastası olarak yer alan kişiler için devlet tarafından 1460 lira maddi yardım yapılırken tüberküloz hastasına bakan kişilere de aylık 600 liralık bir maddi yardım sunulmaktadır.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
130 Yorum