1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 7200'den 3600 prim gününe başvuru yaparak erken emekli olabilirsiniz!
7200'den 3600 prim gününe başvuru yaparak erken emekli olabilirsiniz!

7200'den 3600 prim gününe başvuru yaparak erken emekli olabilirsiniz!

Emekli olmak ve kurulan hayallerin daha erken hayata geçmesi adına da birçok kişi daha erken nasıl emekli olabilirim diye birçok farklı yöntem aramayı tercih ederler. Mesela erkekler için askerlik borçlanması durumları erkeklerde erken emekli olmak adına tercih edilen durumlardan bir tanesi de olabilir. Peki, 3600 prim gününden nasıl erken emekli olunur? Detaylar haberimizde...

A+A-

Emekli olmak her çalışan için hayalleri arasında yer alan bir durumdur. Bütün çalışanlar bu noktada er ya da geç bir gün emekli olmak ve torunları ile çocuklarına daha çok zaman ayırma adına farklı hayaller kurarak çalışmalarına devam ederler. Emekli olmak ve kurulan hayallerin daha erken hayata geçmesi adına da birçok kişi daha erken nasıl emekli olabilirim diye birçok farklı yöntem aramayı tercih ederler.

Mesela erkekler için askerlik borçlanması durumları erkeklerde erken emekli olmak adına tercih edilen durumlardan bir tanesi de olabilir. Emekli olmak için gerekli olan durumlardan bir tanesi de prim ödeme gün sayısı olarak da bilinmektedir. Prim ödeme için olan gün sayıları ise kişinin çalışma hayatlarına devam ederek bu noktada kendi adına prim ödenmiş olan günlerin ifade etme durumudur.

Kişi bu noktada çalışmalarına devam etmez ve borçlanma da yapmazsa prim ödeme gün sayılarında artma da olmaz. Emeklilik için ön görülen şartlardan bir tanesi de yaş şartı olmaktadır. Kişinin hayatında ilk kez emekli oldukları tarih ile belirlenen bu durum ardından kişilerin üç koşulu da yerine getirmesi, emekli olmak için hak kazanma durumunu öne çıkarmaktadır.

Tabi  ki erkenden emekli olmak herkesin hayalleri arasında yer alır. Üretim için yer alan ekonomi üzerinde uzun yıllar boyu katkı sağlayarak erkenden kurtulmak isterler.

Önemi Sanıldığından Daha Büyük!

Bir kişinin emekli olması adına yer alan koşullardan biri de ilk kez sigortalı olarak iş hayatına başladığı gün ile meydana gelir. Her günün önemi sayıldığından daha fazla olmaktadır. 8 Eylül 1999 yılında sigortası olan bir erkek 58 yaşında emekli olmaya hak kazanabilirken 9 Eylül 1999 yılında başlangıç yapan biri 60 yaşında emekli olabilir. Bu kişi 5450 iş günü sigorta kapsamına dahil olur. Erken yaşta emeklilik ile alakalı kesin cevaplamalar olmadığı için kesin bir açıklaması yoktur.

Nasıl Borçlanılır?

Erkek sigortalı çalışanlar asker ya da erbaş olarak askerlik yaptıklarında geçirdikleri süreleri hem yedek subay okulunda yer aldıkları süreleri borçlanabilirler. Bu borçlanma sırasında gerekli primlerin SGK'ya yapılması sağlanır. Sadece o sürelerin primleri ödenerek borçlanma yapılabilir.

E-Devlet Üzerinden Başvuru Nasıl Yapılır?

Askerlik için borçlanma durumunda bulunmak adına gerekli başvurular şu an e- devlet üzerinde olmaktadır. Kendilerine ait olan şifreler ile e-devlet hesabına giren isimler askerlik borçlanması noktasını seçerek, borçlanacak olduğu günleri seçmesi ve ilgili belgeleri bu noktada sisteme yükleyerek borçlanma istedikleri prim seviyelerini seçmesi gerekir. Bunun ardından SGK üzerinden başvuru değerlendirilmeli ve gerekli rakamlar hesaplanarak başvuru sahibine bildirilir.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
İlgili Haberler