1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeronlara üzücü haber: TİS görüşmeleri için gün sayılırken iş kolu kararı üzdü…
4D’li Taşeronlara üzücü haber: TİS görüşmeleri için gün sayılırken iş kolu kararı üzdü…

4D’li Taşeronlara üzücü haber: TİS görüşmeleri için gün sayılırken iş kolu kararı üzdü…

Kamuda istihdam etmeye başlayan 4D taşeron işçiler bir milyona yakın. Tüm personellerin tamamı toplu sözleşme süreçlerinin bir an önce başlaması ve bir an önce de sona ermesi için adeta gün sayıyor.

A+A-

Yapılacak görüşme süreçlerinden hem mali hem de hak ettikleri sosyal haklara kavuşarak karlı çıkmak isteyen 4D taşeron işçiler için beklenmedik kötü bir haber geldi. Toplu sözleşme süreçlerine yakın olan anlarda yapılan değerlendirmeler sırasında görüşmelerin tahmin edilenlerden daha uzun sürmesi de ihtimal olarak aktarıldı.

KHK kapsamı ile beraber kadroya alınan 4D taşeron işçiler için 4D statüsü ile görevlerine devam etmeleri sırasında ortalama olarak bir milyona yakın çalışanlar tarafından merak ile beklenen 2020 toplu sözleşme süreçleri için yeni bir açıklama da geldi.

4D taşeron işçiler biraz daha bekleyecek.

Devlet birimlerinin her bir kademesinde yer alabilen 4D taşeron işçiler adeta 2020 yılının son ikinci yarısını sadece beklemek ile geçirmek zorunda kaldılar. Toplu iş sözleşmelerini her ne kadar bekliyor olsalar bile hala bir harekete geçilmedi.

31 Ekim tarihi ile beraber iş kollarında değişiklikler yapılacak 4D taşeron işçiler; ekim ayının ardından toplu iş sözleşmelerinin de yapılması adına görüşmelerin yapılacak olduğunu düşünüyordu. Görüşmelerin belli bir süreç içerisinde bitmesini ve yeni kararların alınacak olması ile beraber beklentiler devam ederken konu için yeni bir açıklama daha geldi.

Görüşmeler zaman alabilir

Hak iş sendikası genel başkanı Mahmut Arslan tarafından 4D taşeron işçilerin toplu iş sözleşmeleri hakkında bir açıklamada bulundu.

Yaptığı açıklama sırasında 4D taşeron işçiler için iş kollarının değişme adımlarına yönelik görüşlerini dile getiren Arslan; binlerce 4D taşeron işçinin de sendikalarından ayrılacakları hakkında duyuruda bulundu. Hak iş sendikası kapsamında tüm 4D taşeron işçiler için çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederken iş görüşmeleri noktalarına değindi.

2020 toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için yapılan açıklamalar sırasında kendilerine yöneltilen sorulara yanıt verirken bu sürecin ortalama olarak birkaç ay daha devam etmesini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler