1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li taşeronlar için müjdeli haber! Kritik tarih açıklandı! Konu, TBMM’ye taşındı…
4D'li  taşeronlar için müjdeli haber! Kritik tarih açıklandı! Konu, TBMM’ye taşındı…

4D'li taşeronlar için müjdeli haber! Kritik tarih açıklandı! Konu, TBMM’ye taşındı…

4D'li taşeron işçi kapsamında yer ala vatandaşlar kadrolu yaşama geçtikten sonra TBMM tarafından kendileri için kritik düzeyde olan tarih açıklandı. Gelen açıklama ile beraber aralık ayında son durumların aralık ayı itibari ile yeniden gündemde yer alacağı açıklandı.

A+A-

4D'li taşeron işçi için kritik tarih

4D'li taşeron işçi kapsamında istihdam eden vatandaşlar için kadro sorunlarından maaş sorunlarına kadar birçok sorun meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen onu ile beraber bütçe görüşmelerine dair dikkatler çekildi.

Komisyonda gündeme geldi

Plan ve bütçe komisyonu kapsamında 2021 yılında son durum ne olacak görüşmeler devam ediyor. Kadrolu yaşama geçtikten sonra gelen açıklamalar birçok konuda kafa karışıklıklarının olmasına neden oldu. Komisyon genlinde notların alındığı ve açıklamaların yapılacak olduğu aktarıldı.

Kritik tarih belli oldu…

4D'li taşeron işçi için TBMM genel kurul toplantısının ardından sorunların gündeme geldiği ve bu kapsamda yeniden gündeme geleceği aktarıldı. Yaptığı açıklama sırasında; "Saygıdeğer milletvekilleri, Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe görüşmelerimiz sürüyor.

Önümüzdeki ay, Genel Kurulda bütçe görüşmelerini gerçekleştireceğiz inşallah. Bu vesileyle, taşeronların kadroya geçişlerinde yaşanan bir eşitsizliğin de giderilmesi için adım atılması çağrısında bulunmak istiyorum.

Kamu iktisadi teşebbüsleri yani KİT’lerde çalışan ve kadroya geçen pek çok taşeronla aynı işleri yapan emekçiler üç yıldır kadro umuduyla beklemektedirler. Eşit işe eşit ücret, eşit işe eşit itibar şarttır; adalet emekte tecelli etmektedir. Karayollarında, PTT’de ve pek çok kurumda kadro bekleyen taşeronlara bir müjde verelim diyor," sözleri ile dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.