1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li taşeron işçilere üzücü haber! Gelen haberle tüm işçilerin umut ışıkları söndü…
4D'li taşeron işçilere üzücü haber! Gelen haberle tüm işçilerin umut ışıkları söndü…

4D'li taşeron işçilere üzücü haber! Gelen haberle tüm işçilerin umut ışıkları söndü…

4D'li taşeron işçi kapsamında istihdam eden vatandaşlar uzun bir süredir iyi haberler gelsin diye umut ediyor olsalar bile bunun tam tersi olarak hayallerinin yıkılacağı haber ile karşı karşıya geldiler. Adeta gören herkesin hayalleri başına yıkıldı ve resmen isyan ettiler.

A+A-

4D taşeron işçilerin kadrolu hayata geçmelerinin ardından kendileri için bekledikleri haberin kara bir şekilde gelmesi de çok geç olmadı. Kendileri için bir çıkar yolu aramaya başlayan 4D taşeron işçiler ne yapacaklarını bilemez hale geldiler. Şu an gelen kara haberlerin bir an önce düzelecek olduğuna dair umutları yer alsa bile maalesef ki pek de durumlar istendiği gibi olmuyor. İşte 4D taşeron işçiler için bu kadar kötü etkilenmesine neden olan durum…

Temmuz ayına kadar uzun bir süre beklenen toplu iş sözleşmelerinin ardından vatandaşlar bir yandan da maaş zammı ve özlük hakları hakkında olumlu bir gelişme gelsin diye bekliyordu. Fakat beklediklerinin tam tersi bir haber gelmesi hayallerin yıkılmasına neden oldu. Beklenen TİS görüşmelerinin ne zaman olacağı araştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir yandan da 4D taşeron işçiler ne kadar maaşlarına zam alacaklarını araştırıyor.

4D taşeron işçi olarak istihdam eden vatandaşların yıkım yaşadıkları haber meydana geldi. Toplu iş sözleşmeleri sırasında uzun bir süre beklenen açıklama yetkililer tarafından gelirken pozitif bir adım da atılmadı. Gelen bu durumlar da adeta herkesin acılar ile yüz yüze olmalarına neden oldu. 4D taşeron işçiler bir yandan da haklarını en kısa sürede almak için bir an önce TİS görüşmeleri olsun diye bekliyordu. 31 Ekim günü son bulan sözleşmelerin de yenilenmesi yapılacak. Yeni sözleşmeler de ne zaman yapılacak merak ile bekleniyor. Gelen bu haberler karşısında resmen 4D taşeron işçilerin belleri bükülmeye devam ediyor.

Hak – iş sendika başkanı Mahmut Arslan; 4D taşeron işçiler için yaptığı açıklamalar sırasında tam 900 binin daha üstünde yer alan herkesi ilgilendiriyor. TİS görüşme sürelerinin uzama ihtimalleri de dile geldi.

2020 TİS görüşmeleri ne zaman yapılacak?

4D taşeron işçiler kendilerini çok yakından ilgilendiren TİS görüşmeleri ne zaman olacak merak ile bekleniyor. Bu görüşmeler sırasında bir yandan 4D taşeron işçilerin maddi anlamda haklarını beklerken bir tandan da özlük haklarını alabilmek için uğraşıyorlar. TİS görüşmeleri sırasında;

  1. Tayin haklarının tekrar verilmesi
  2. Maaşlarda istenen şekilde maaş zam oranı
  3. İkramiyelere karşı yeni bir zam
  4. Yüzdelik dilim konusunda yeni bir düzenleme gelmesi de bekleniyor.

Mahmut Arslan tarafından gelen açıklamalara göre de vatandaşların isteklerinin kısa süre içerisinde sonuca bağlanması talep ediliyor. Pandemi döneminde bu süreçlerin beklenenden daha uzun sürebileceği ve birkaç ay kadar sonra imzaların atılabilecek olması dile getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.