1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li taşeron işçiler için kritik tarih belli oldu! 4D’li Taşeron işçilerin maaşları ne kadar olacak?
4D'li taşeron işçiler için kritik tarih belli oldu! 4D’li Taşeron işçilerin maaşları ne kadar olacak?

4D'li taşeron işçiler için kritik tarih belli oldu! 4D’li Taşeron işçilerin maaşları ne kadar olacak?

2021 Ocak ayına sayılı zaman kala 4D taşeron işçi kapsamında bulunan vatandaşlar da Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından ne kadar zam geleceği olduğunu araştırmaya devam ediyor.

A+A-

Kasım ayının son kısmına geldiğimiz nu günlerde 4D taşeron işçi kadrolu yaşama geçtikten sonra yüzdelik dilim, maaş zam oranları, ek ödeme ve refah payları için neler geleceği araştırılmaya devam ediyor. Zam görüşmeleri sırasında meydana gelen yeni oran 4D taşeron işçiler için açıklanacak. Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren tüm detayları sizler için derledik. 4D taşeron işçi maaş zamları ne kadar olacak ve yüzde 15…

Kadrolu yaşama geçen 4D taşeron işçiler maaşlarına gelecek zam oranlarını araştırmaya devam ediyor. Yapılacak görüşmelerin ardından maaşlara ne kadar zam geleceği belli olacak.

4D taşeron işçiler için asgari maaş zam açıklamaları

4D taşeron işçilerin kadrolu yaşama geçmesinin ardından tüm mali ve ekonomik alanlarda yer alan hakların belirlenecek olduğu TİS görüşmeleri ve toplu sözleşmeler için zaman belli olmadı. Fakat vatandaşlar araştırmalarına devam ederek aradıklarına erişebilecekler.

Bu süreç içerisinde 4D taşeron işçi için gelen mali ve sosyal hakların yer aldığı sözleşmeler sona erdi. 31 Ekim tarihi ile sona gelen sözleşmenin ardından 4D taşeron işçi iş kolu değiştirme adımlarına gidilecek. Kasım ayında bu sorunların çözülmesi bekleniyor.

Yüzdelik dilim, ek ödeme artışı ve maaş zamları belli oldu mu?

4D taşeron işçi kapsamında istihdam eden vatandaşları en yakından ilgilendiren durum maaşlarına gelecek zam oranları… Şu anlık he ne kadar maaşlara yüzde 8 ila 10 bandında artış gözlenecek olsa bile ek olarak söylentiler arasında yüzde 17,5 ila 20 bandı bulunuyor. Bu kapsamda vatandaşlar ikramiye ve ek ödemeler için de düzenleme gelmesini bekliyor. 31 Ekim tarihinde sona eren toplu sözleşmenin ardından yapılan TİS görüşmeleri kapsamında maaşlara zam gelecek.

4D taşeron işçi olarak istihdam eden vatandaşların en merak ettikleri konulardan bir tanesi olan tayin hakları için yeni düzenlemeler ne zaman gelecek merakla bekleniyor. Mahkeme kararı ile beraber eşinin yanına naklen atama yapılan vatandaşın ardından herkese şehirler arası tayin hakları geldi.

İller arasında meydana gelen tayin hakları için en önemli konulardan bir tanesi de 4D taşeron işçiler için bu süreçlerde bir an önce tayin haklarının gelmesi oluyor. Eşleri kamuda istihdam eden vatandaşlar şehirler arası tayin taleplerinde bulunarak farklı bir şehre gidebilecek. Tayin hak düzenleme kapsamında 4D taşeron işçiler için farklı olasılıklar da dikkatleri çekiyor. Bu olasılıklar;

  1. İl içinde ve il dışında olduğu fark etmeden her alanda 4D taşeron işçiler için gelen tayin hakları
  2. Eşi kamuda istihdam eden vatandaşların eşleri eğer farklı ildeyse aile birliklerini korumak için gelen tayin hakları
  3. Kurum içinde meydana gelen haksızlığı ortadan kaldırmak için herkese gelen tayin hakları ön planda oluyor.

Taşeron işçi için gelen tayin haklarının talep edilme durumlarında 2020 TİS görüşmeleri sırasında ele alınması ön görülen konulardan bir tanesi oluyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığının yanı sıra yetkili sendika kapsamında nasıl bir karar verilecek olduğu 900 bin üzerindeki taşeron işçi tarafından merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.