1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeron işçiler için beklenen karar: Yüzde 15 maaş zammı sevindirdi! Maaş zamları ne zaman geliyor?
4D’li Taşeron işçiler için beklenen karar: Yüzde 15 maaş zammı sevindirdi! Maaş zamları ne zaman geliyor?

4D’li Taşeron işçiler için beklenen karar: Yüzde 15 maaş zammı sevindirdi! Maaş zamları ne zaman geliyor?

Taşeron işçiler için hız kesmeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar tarafından en merak edilen konulardan bir tanesi de maaşlarına gelecek zam oranları oluyor. Yeni yıla çok az bir zaman kala vatandaşlar ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor.

A+A-

Uzun zamandır kendileri için sosyal ve ekonomik hakların gelmesi için bekleyen vatandaşlar bir yandan maaş zamlarını araştırırken bir yandan yüzdelik dilim, refah payı, ek ödeme gibi durumların da ne olacağını sorgular halde. Sizler için bu yazımızda taşeronlar için merak edilen tüm durumlarda son haberlerin neler olduğunu aktaracağız. İşte merak edilen gerekli detaylar…

Maaş zamları açıkladı mı?

Toplu iş sözleşmesinin ardından tüm mali ve ekonomik haklar belirlenecek. Fakat hala net bir tarih gelmedi. 31 Ekim de toplu sözleşmelerin sona ermesinin ardından 1 Kasım itibari ile yeni döneme geçen vatandaşlar hala kendileri için bir açıklamanın gelmesini bekliyor.

İş kollarında meydana gelen değişmelerin ardından toplu iş sözleşmelerinin yapılması bekleniyordu. Ekim ve kasım aylarında son durumun ne olacağı belli olacak diye beklense bile korona virüs süreçlerinden dolayı biraz sekteye uğradı ve görüşmelerde netlik oluşmadı.

Yüzdelik dilim, ek ödeme ve maaşlarda zam…

Taşeron vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken ilk durum maaşlarına gelecek zamlar olarak biliniyor. Çalışma bakanlığından gelen teklifin ardından Türk iş sendikasının kararları bu durumda önemli oluyor. Şu an yüzde 8 ila 10 bandı arasında söylentilerin yer almasının yanı sıra yüzde 17,5 ila 20 oranları da öncelik oluyor. Düğün, bayram ya da eğitim gibi alanlarda verilen ek ödemelerin de buna göre belirlenmesi vatandaşlar tarafından talep ediliyor.

Yeni haklar ne zaman belli olacak?

Vatandaşlar tarafından sosyal haklar ile mali hakların bir an önce düzenlenmesini bekleyen vatandaşlar kendilerine hakların ne zaman geleceğini de merak ediyor. Her şey 31 Ekim tarihinden belli olacak denilse bile hala resmi bir açıklama gelmedi.

Tayin haklarında son durum…

Taşeron olarak istihdam eden bir vatandaşın tayin hakları için mahkeme başvurmasının ardından karar belli oldu. Eşleri farklı ilde kamuda istihdam eden vatandaşlar tayin haklarını isteyerek başka illere tayinlerini aldırabilecek. Fakat kurum içi gibi tayin hakları hakkında hala bir açıklama gelmedi…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.