1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D taşeronlar müjde! TBMM; TİS görüşmelerinden önce kadro çalışmalarına başladı..
4D taşeronlar müjde! TBMM; TİS görüşmelerinden önce kadro çalışmalarına başladı..

4D taşeronlar müjde! TBMM; TİS görüşmelerinden önce kadro çalışmalarına başladı..

Korona virüs salgını ile beraber taşeronların kadroya geçiş aşamaları oldukça zorlu devam ediyor. KİT çalışanları için 2020 TİS görüşmeleri yapılmadan kadro çalışmalarına yer verildi. İyi parti kanadı ile beraber KİT bünyesinde olan vatandaşlar için uzun süredir çalışmalar adına adımların atılmasına dair beklentiler dile getirildi.

A+A-

Kamu kurumları bünyesindeki taşeronlar için kadro alımları başlasa bile tamamına bu durum uygulanamadı. KİT bünyesinde olan vatandaşlar için alımlar meydana gelmedi. Fakat bu anlarda hükümet konu hakkında yapmış olduğu açıklamalar ile yakın zamanda adımlar atılacak olduğuna dair dikkatleri çekti. KİTler için uzun zamandır beklenen net haberler hala gelmedi ve araştırmalar son hızı ile devam ediyor.

KİT çalışanları için TİS öncesinde kadro alımları

KİT bünyesinde olan vatandaşlar için kadro alımlarının ardından yeni bir açıklama iyi parti kanadından gelmiş bulunuyor. Bu süreçlerde Fahrettin Yokuş; KİT çalışanları için kadro düzenlemeleri adına yapılacak işlemlerin üzerinden normale göre çok fazla zaman geçmiş olduğunu, yaşanan son durumun adeta ayrımcılık olduğu üzerine dikkatleri çekerken kabul edilemeyecek kadar büyük bir haksızlık olduğunu aktardı. 1 ekim tarihi ile başlamış olan yeni dönem ile düzenlemeler için konu hakkında görüşmeleri mecliste yer alması ve KİT çalışanlarının da artık seslerinin duyulmasının gerektiğine dair sözleri ile konu hakkında büyük yankı uyandırdı.

Aynı iş yerinde çalışan vatandaşlar arasında daha az maaş - daha az özlük hakları

Belirli bir kesim taşeronlar kadroya geçiş yapabilseler bile belirli bir kesim hala net haber bekliyor. Her ne kadar aynı iş yeri içerisine aynı iş üzerine çalışılıyor olunsa bile kadrolu olan vatandaşlar kadroya geçiş yapamayan vatandaşlardan daha üst konumda yer alıyor. Kadro hakları verilmemiş olan vatandaşlar bir yandan daha az maaş alırken bir yandan da daha az özlük haklarına sahip oluyor.

İyi parti kanadından yer alan Fahrettin Yokuş konu için açıklamaları sırasında; taşerondan kadroya geçmek isteyen vatandaşların en ufak sadaka istemediklerini - eski bir sendikacı hayatından olarak emek mücadelesi içerisinde sonuna kadar yanlarında olacağını - insanların haklarını aradıklarını - her ne olursa olsun kadroya geçemeyen işçilerin yanlarında yer alacağını yapmış olduğu açıklama sırasında dile getirdi. KİT bünyesinde yer alan taşeron vatandaşların da bu durumları sonuna kadar hak ediyor olduklarını da dile getirmeyi ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.