1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D Taşeron İşçilere Zam Geliyor! İşte 2020 TİS Maaş Zammı Oranları Belli Oldu
4D Taşeron İşçilere Zam Geliyor! İşte 2020 TİS Maaş Zammı Oranları Belli Oldu

4D Taşeron İşçilere Zam Geliyor! İşte 2020 TİS Maaş Zammı Oranları Belli Oldu

4D kamu işçileri ve belediye personelleri 696 KHK Toplu iş sözleşmesinde Ekim ve Haziran ayları sonrasında 6 aylık maaş zamlarını görüşecek. Taşeron işçilere zam geleceği konusunda bir beklenti var, yapılan tüm açıklamalar ve ne kadar zam geleceği haberimizde.

A+A-

Taşeron işçilikten kadrolu personelliğe geçiş yapan işçiler, toplu sözleşme beklentisi içerisinde 696 sayılı KHK ile 4D kamu personeli konumuna geçiş yapan ve 2 yıl süreyi dolduran çalışanları bu haber yakından ilgilendiriyor. TİS ile 2020 yılının Haziran ayına kadar 6 aylık dönemlerde %4 maaş zammı verilmesi konusunda karar alınmıştı. Yerel yönetimlerde yani belediyelerde çalışan 4D işçileri için; 30 Haziran tarihinde, diğer kamu kuruluşlarında çalışanlar için ise 31 Ekim tarihinde belenen zam oranları açıklanacak.

4D Taşeron İşçilere Zam Gelecek Mi?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından asgari ücret düzeyinin alt seviyesinde maaş alanlar için çalışma başlatıldı ve maaşlarda iyileştirme/zam yapıldı. Bekleyen bir diğer sorun ise; mali açıdan iyileştirmeler ve tayin hakları yer alıyor. Bu konu ile alakalı yeni bir düzenleme ve yasanın getirilmesi; çalışan haklarının korunması bekleniyor.

4D İşçilere Maaş Dışında Yapılan/Yapılacak Maddi Yardımlar;

4D işçilerinin maaş haklarının yanı sıra; çalışan personellerin varsa çocukları, çocuk yardımı da yapılır. 3 çocuğa kadar ortalama olarak 30 Türk Lirası civarlarında bir tutar, ebeveynin hesabına yatırılıyor. Öte yandan yakacak yardımı olarak da, aylık düzenli olarak 30 Türk Lirası ödeme yapılıyor. Bunların yanı sıra devlet tarafından 4D işçilere – personellere yapılan yardımlar arasında sorumluluk primi ödemesi, yemek yardımı ve riskli işlerde görev alan çalışanlara ödemeler yapılıyor.

Bayram ikramiyeleri, Tediye ikramiye ödemesi de bazı maddi destekler arasında yer alıyor. Peki, asıl konumuz olan 4D işçilerine TİS ile 2020 tarihinde ne kadar maaş zammı yapılacak?

Toplu iş sözleşmesinde yüksek harem kurulu ve sendikalar üyeleri arasında yapılan görüşmelerin sonucunda 6 ayda bir yapılması planlanan maaş zamları ile ilgili karar alınacak. Bu zam sonrasında yaklaşık olarak yüzde 15 oranında maaş zammı yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum