1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. 4 Yeni kredi paketi kamu bankaları tarafından açıklandı! İşte o krediler
4 Yeni kredi paketi kamu bankaları tarafından açıklandı! İşte o krediler

4 Yeni kredi paketi kamu bankaları tarafından açıklandı! İşte o krediler

Yeni Finansman Paketi Devreye Giriyor! 4’lü Kredi Paketi Kamu Bankaları Tarafından Açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni finansman paketinin devreye girmek üzere olduğunu ve 4’lü kredi paketleri kamu bankaları tarafından olduğunu açıkladı. Berat Albayrak normalleşme adımlarının ilki devreye girerken bu kapsamda kamu bankaları tarafından sunulacak olan kredi desteklerinden bahset

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni finansman paketinin devreye girmek üzere olduğunu ve 4’lü kredi paketleri kamu bankaları tarafından olduğunu açıkladı. Berat Albayrak normalleşme adımlarının ilki devreye girerken bu kapsamda kamu bankaları tarafından sunulacak olan kredi desteklerinden bahsetti. Bugün kamu bankaları tarafından açıklanması beklenen kredi paketleri üç farklı şekilde vatandaşlara sunuluyor. Sosyal ihtiyaç, konut ve tatil kredisi olmak üzere üç farklı şekilde vatandaşlara sunulacak olan bu kredi imkânları büyük ilgi görüyor. İşte merak edenler için haber hakkında diğer detaylar..

Korona virüsle mücadele kapsamında ekonomiyi güçlendirmek adına yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda daha önceden Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini devreye sokan devlet şimdi de yeni bir adım daha atıyor. Atılan bu adımla birlikte hem vatandaşların rahatlamaları sağlanıyor hem de sektörlerde hareketliliğin olmasına öncülük ediliyor. Normalleşme sürecinde sağlanacak olan bu kredi imkânları vatandaşların rahatlamalarını sağlıyor.

Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamalar beraberinde normalleşme döneminin ilk adımının atılması bekleniyor. Bu paketler sayesinde vatandaşların tatilden, konut almaya ve ürünlerden mobilya almaya kadar birçok farklı alanda kullanabilecekleri krediler sağlanıyor. Bu kredilerin sağlanması ile birlikte vatandaşların hem sosyal ihtiyaçlarının karşılanması hem de ilgili sektörlerin bu sayede hareketlenmesi sağlanacak. Üç farklı şekilde verilecek olan bu krediler için kamu bankaları tarafından açıklama yapılması bekleniyor. İşte merak edenler için finansman paketine ilişkin detaylar..

whatsapp-image-2020-06-03-at-09-11-09-001.jpeg

emekli.jpg

Sosyal İhtiyaç Kredileri

İlk pakette yer alan sosyal ihtiyaç kredileri vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına gerekli olan finansmanın sağlanması için veriliyor. Bu destekteki en büyük amaç ise bir yandan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karışlayabilmeleri bir diğer yandan da yerli üretim yapan sektörlerin desteklenmesi.

Yaşa Özel Tatil Kredileri

İkinci pakette yer alan yaşa özel tatil kredisi imkânı ise normalleşme sonrasında çalışan ve emekli vatandaşların tatil ve seyahat giderlerini karşılayabilmeleri adına veriliyor. Bu sayede hem vatandaşların tatil için gerekli finansmanı sağlamaları hem de turizmin hareketlenmesi amaçlanıyor.

Konut Kredileri

Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmelerini sağlamak adına uzun vadede ve düşük faiz oranıyla konut kredisi verilmesi amaçlanıyor. Bu konut kredilerinin bu zamana kadarki en düşük faiz oranı ile verilmesi düşünülüyor.

Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisinde rekor kullandırım

Kamu bankaları tarafından "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri kapsamında uygulamaya alınan Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisinden yaklaşık 7 milyon vatandaş istifade ederken, 40 milyar TL'ye yakın finansman imkanı kullandırıldı.

Söz konusu kredi paketi ile son 2 ayda rekor seviyede bireysel kredi kullandırımı yapıldı. Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisi başvuruları sona erdi.

16617.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.