1. HABERLER

  2. SSK

  3. Dikkat O Parayı Ödeyenler Hemen İade Alacak! SSK ve Bağ-Kur Emeklileri O Parayı Ödemeyecek
Dikkat O Parayı Ödeyenler Hemen İade Alacak! SSK ve Bağ-Kur Emeklileri O Parayı Ödemeyecek

Dikkat O Parayı Ödeyenler Hemen İade Alacak! SSK ve Bağ-Kur Emeklileri O Parayı Ödemeyecek

Şehitlerin dul ve yetimleri, gaziler, engelliler, en kadınları ve emekliler emlak vergisi ödemeyecek. Eğer söz konusu olan kişiler daha önceki dönemlerde emlak vergisini ödemişlerse de 5 yıl geriye dönük olacak bir şekilde paralarını topluca geri alabilecekler. İşte merak edenler için emlak vergisi konusunda haberin detayları..

A+A-

Şehitlerin dul ve yetimleri, gaziler, engelliler, en kadınları ve emekliler emlak vergisi ödemeyecek. Eğer söz konusu olan kişiler daha önceki dönemlerde emlak vergisini ödemişlerse de 5 yıl geriye dönük olacak bir şekilde paralarını topluca geri alabilecekler.

En başta evi olan vatandaşları son derecede yakından ilgilendiren bu konuda vergilerin ilk taksitleri Mayıs ayı içerisinde ödenecek. Eğer evleri olan vatandaşlar emlak vergisini belirtilen süre içerisinde ödemezlerse de daha sonraki dönemlerde cezalı olarak daha yüksek bir tutarda ödeyecekler.

Kimler Emlak Vergisi Ödemeyecek?

Emlak vergisi ödemeyecek kişiler emlak vergilerinden muaf tutularak daha önceki ödedikleri dönemlerde 5 yıl geriye dönük olacak şekilde paraların geri alabilecekler. Emlak vergisinden muaf tutulan kişiler ise şu kişilerdir:

  • Emekliler
  • 18 yaşından büyük işsizler
  • Şehitlerin dul ve yetimleri
  • Gaziler
  • Engelliler
  • Ev kadınları

Söz konusu olan kişiler emlak vergisinden muaf olmalarıyla beraber bu ödemeleri yapmamaları için gerekli diğer şartları da sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlanan kişiler emlak vergisi ödemeyecek. En başta sağlanması gereken şartlardan bir tanesi de konut sahiplerinin konutlarının 200 metrekareden daha küçük konutlara sahip olmalar gerekmektedir. Aynı zamanda bu haktan yararlanmak isteyen vatandaşların kendi üzerlerine olan başka taşınmazlarının da bulunmaması gerekmektedir.

Emlak Vergisi Ödemeleri

Konutların ve dükkânların durumlarına göre emlak vergisi ödemeleri değişiklik göstermektedir. Emlak vergileri ile belediyelerinin internet siteleri üzerinden kolaylıkla ödenebilmektedir. Emlak vergisinden muaf olan kişiler ise daha önce 5 yıla kadar dönük bir süre için yaptıkları ödemelerin tutarlarını toplu bir şekilde geri alabilmektedirler.

Emlak Vergisinden Muaf Olmak

Aynı ev eğer iki kişinin üzerineyse emlak vermekten muaf olmak isteyen kişilerin hisseleri oranında bu vergiler alınmamaktadır. Emekli vatandaşların emlak vergisinden muaf olma hakları ölüm aylığı alan kişiler için de geçerli olmaktadır.

Emlak vergisi ödememek için vatandaşların Türkiye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmaları gerekmektedir. Yurt dışında yaşayan emekli vatandaşlar bu haktan faydalanamamaktadırlar. Yeni emekli olan vatandaşlar da bu haklardan faydalanabilmektedirler.

İlginizi çekebilir >> 45 mesleğe 49 yaşında erken emeklilik imkanı! İşte o meslekler

Bunun için de emekli oldukları zaman bir sonraki yıl için müracaatlarını gerçekleştirerek emlak vergisinden muaf olabilmektedirler. Hak sahibi olan kişiler bu vergilerden muaf olmak adına belediyelere müracaatlarını yapmaları gerekmektedir.

Bu haklardan hem kendisinin hem de eşinin üzerine evleri olan emekliler de konut vergisini ödememektedirler. Bu konuya ilişkin olarak bilinmesi gereken önemli detaylardan bir tanesi de bu vergilerden muaf olma durumunun yalnızca konutlar için geçerli olmasıdır.

www.nutuk.com.tr

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.