1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 37 yaşındaki kadına toplu tecavüz edildi! İdam cezası yasal olarak getirildi…
37 yaşındaki kadına toplu tecavüz edildi! İdam cezası yasal olarak getirildi…

37 yaşındaki kadına toplu tecavüz edildi! İdam cezası yasal olarak getirildi…

Bangladeş Devlet Başkanı Abdul Hamid; gün içinde tecavüzcülerin idam edilmesine yer verildiği bir kararname çıkaracak.

A+A-

Bangladeş Devlet Başkanı Abdul Hamid; gün içinde tecavüzcülerin idam edilmesine yer verildiği bir kararname çıkaracak.

Bangladeş güneydoğu kısımlarında bulunan Noakhalim bölgesi içerisinde geçtiğimiz hafta içerisinde 37 yaşında olan kadın; bir çete tarafından toplu bir şekilde tecavüze uğradı. Tecavüzün olduğu anları kayıt altına alınmasının ardından videoların bir de sosyal medya içerisine düşmesi direk halkın sokaklara dökülmesine neden oldu. Polis de olayda yerini alan tam 8 kişinin kim olduğunu belirleyerek, tutukladı.

Protesto alanlarına ağaç dikildi...

Protestolar devam ederken bu süreç içerisinde halk; tecavüz davaları için daha hızlı yargılama ile beraber cezaların daha ağır bir halde olması adına taleplerde bulundu. Göstericiler bu süreç içerisinde başkent olan Dakka içerisinde yapılan protesto süreçleri içerisinde tecavüzcü olan kişileri asın, onlara merhamet edilmesin tarzında olan pankartları taşımışlar ve bu alanlara dar ağaçları dikmişlerdi.

Kararname artık çıkıyor.

Bangladeş hukuk - adalet - parlamento işleri bakanı Anisul Huq gün içerisinde yaşayacak olduğu açıklama ile beraber devlet başkanı Abdul Damid ile beraber tecavüz idamları gelsin diye buna izin veren bir kararname çıkacak olduğunun da duyurusunu yaptı.

Aktivistler bu süreç içerisinde Bangladeş içerisinde en az bin tane kadınlara tecavüz vakasının olmasını da aktardı. Fakat hakların savunucuları olan kişiler de kadınların toplum baskısından bir hayli korkuyor oldukları için bu anlarda birçok vaka bildirimi yapmak konusunda çekinceleri olduğunu - ülke içerisinde raporları yapılan tecavüz vakalarının da mahkumiyet oranlarına bakılacak olduğu zaman çok düşük yer aldığını aktardı.

Bangladeş ulusal insan hakları komisyonu aracılığı ile gelen bir soruşturma ile beraber Noakhalim içerisinde tecavüze uğrama olayları ile beraber kadınların farklı bir zaman dilimi içerisinde defalarca tecavüz olaylarına uğradıklarını ve bir de yetinmeyip susturuldukları ortaya çıktı. Bu tecavüz olaylarının artık durmasını sağlamak adına da en son karar olarak idam kararı alınmasına dair gidildiğini, başka yollar ile bu tür insanları durdurmanın da pek kolay bir yol olmadığını gösterdi.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.