1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2023 Kurban Bayramı Ne Zaman, Hangi Tarihte Başlayacak? Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Arefe Günü Hangi Gün?
2023 Kurban Bayramı Ne Zaman, Hangi Tarihte Başlayacak? Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Arefe Günü Hangi Gün?

2023 Kurban Bayramı Ne Zaman, Hangi Tarihte Başlayacak? Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Arefe Günü Hangi Gün?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 Kurban Bayramı ne zaman başlayacak sorusuna yanıt verildi. Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceği vatandaşlar tarafından merak konusu haline geldi. Peki, Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı? Kurban Bayramı hangi tarihlere denk geliyor?

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 dini günler listesi hazırlandı. Üç ayların başlamasına kısa bir süre kala Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihleri netlik kazandı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar 23 Ocak Pazartesi başlayacak. İslam alemi için yılın en mübarek ayı konumundaki Ramazan ayı ise 23 Mart Perşembe günü başlayıp; 20 Nisan Perşembe Ramazan Bayramı Arifesi ile sona erecek. 3 gün sürecek olan Ramazan Bayramı 24 Nisan Pazartesi günü bitecek.

Son yıllarda Ramazan ve Kurban Bayramlarının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle tatil dönemi uzatılıyordu. Ülkemizdeki milyonlarca çalışan Bayram tatilleri ile yıllık izinlerini birleştirerek uzun bir tatil dönemi geçirmeyi hedefliyordu. Lakin, Ramazan ayının her yıl en az 10 gün geri almasından dolayı bayram tatilleri de sonbahar dönemine denk gelmeye başlayacak. 

2023 Kurban Bayramı ne zaman? 2023 Kurban Bayramı tatili kaç gün? 2023’de Kurban Bayramı Arefe günü ne zaman?

Müslümanlar için Kurban Bayramı büyük önem taşıyan dini günler arasında yer almaktadır. Kurban Bayramı’nda kurban kesilmesi Allah-ü Teala tarafından emredilmiştir. Bu nedenle Kurban Bayramı halk arasında ‘’işli bayram’’ olarak bilinir. Ramazan Bayramı 3 gün sürerken; Kurban Bayramı’nın 4 gün olmasın nedeni de kurban kesiminden dolayı belirlenmiştir.

Dini takvime göre Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arasında iki ay bulunmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği dini takvime göre 2023 Kurban Bayramı Arife Günü 27 Haziran Salı günü olarak açıklandı. İslam dinine göre Kurban Bayramı 4 gün sürmektedir.

Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak; 2 Temmuz Pazar günü ise sona erecek. Kurban Bayramı’nın hafta sonunu da içine alacak şekilde tarihlere denk gelmesi nedeniyle tatil süresinin uzatılması beklenmiyor. Kurban Bayramı Arife Günü’nde ise kamu ve özel sektöre bağlı çalışanlar için yarım gün mesai uygulaması devam edecek. 

  • Kurban Bayramı 1. Gün: 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2. Gün: 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3. Gün: 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün: 1 Temmuz Cumartesi

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İlahi rahmetin arttığı, huzur ve sükunetin kalplere zuhur ettiği ve rahmet dalgalarının coştuğu üç aylar, 23 ocak 2023 Pazartesi günü başlayacak. Recep ayı içerisinde yer alan Regaip Kandili 26 Ocak 2023 Perşembe günü, Miraç Kandili ise 17 Şubat 2023 Cuma günü idrak edilecek.

Dini takvime göre 2023 üç aylarının başlangıç tarihi 23 Ocak 2023 Pazartesi günü olarak belirlendi. 

KADİR GECESİ NE ZAMAN HANGİ TARİHTE?

Ramazan ayı içerisinde bulunan Kadir Gecesi ise 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk gelmektedir.

11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

11 ayın sultanı Ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başlayacak. Müslümanlar 2023 yılındaki ilk sahurlarını 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece itibariyle yapacak. 20 Nisan Perşembe günü ise Ramazan Bayramı Arefesi ve son oruç günü olacaktır. 

2023 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ 2023

  • Ramazan Bayramı Arefesi- 20 Nisan Perşembe
  • Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma
  • Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi
  • Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.