1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2020'De İlk Defa Ev Alacaklara Devletten 25 Bin TL
2020'De İlk Defa Ev Alacaklara Devletten 25 Bin TL

2020'De İlk Defa Ev Alacaklara Devletten 25 Bin TL

İlk defa ev alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , ilk defa ev almak için konut hesabı açanlara devletten 25 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlanacağı bildirildi. İşte konut hesabı açma başvuru şartları ve hesabı

A+A-

İlk defa ev alacaklara devletten 25 bin TL.

Ev alacak vatandaşlar için son dönemlerde art arda gelişmeler yaşanıyor. TOKİ 'nin 100 bin konut kampanyasının yanı sıra bankalar da konut kredisi için faiz indirimlerine gidiyor. Son olarak geçtiğimiz gün yapılan açıklamada konut kredisinde kamu bankalarının faizi 0,79 seviyesine kadar çekeceği bildirildi.

Konutta indirim müjdesinin yanı sıra devletin ev alacaklara verdiği kira desteği ve bazı teşvikler de bulunuyor. Ev alırken vatandaşların en çok zorlandığı konu peşinat oluyor.

Peşinat vermekte zorlanan vatandaşlar için harekete geçen devlet , konut hesabını yürürlüğe koydu. Ev almak isteyen vatandaşların para biriktirmelerini teşvik etmek için açılan konut hesabında , ilk defa ev alacaklara destek de verilecek.

Konut hesabı açan ve belirli bir süre para biriktiren vatandaşlara devlet desteği sağplanıor.

KONUT HESABI NASIL AÇILIR?

Konut hesabı açmak isteyen vatandaşlar , kimlik belgeleri ile bir bankaya müracaat edebilir ve  Ziraat Bankası , Halkbank ,  Vakıfbank , Ziraat Katılım , Vakıf Katılım , Şekerbank , Kuveyt Türk Katılım , Denizbank , Finansbank , İş Bankası 'ndan konut hesabı açabilmektedir.

NE KADAR DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK?

Konut hesabı açacak vatandaşlaırn en az 3 yıl para biriktirmesi gerekmektedir. Para biriktiren kişilere ise her yıl yeniden değerlendirme oranı üzerinden destek verilir. 2019 yılı için yeniden değerlendirme oranı 22.58 olarak açıklandı. 

Bankada açtıkları konut hesabına 36 ila 47 ay arasında para yatıran vatandaşlara hesaptaki paranın yüzde 15 'i kadar destek ödemesi yapılır.

Bu ödeme 16 bin 313 TL 'yi aşmaz.

48 ila 59 ay arasında para biriktiren vatandaşlara ise , hesaplarındaki paranın yüzde 18 'i kadar destek ödemesi yapılır ve bu da 17 bin 568 TL 'yi aşmaz.

60 ay ve üzerinde para biriktiren vatandaşlar için ise yüzde 25 oranında bir destek ödemesi yapılır ve bu tutar 24 bin 746 TL'den fazla olmaz.

Bundan faydalanmak içöin konut hesabı açmanız gerekmektedir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.