1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2020’de Evde bakım maaşları ne kadar olacak? Evde bakım maaşı nereye başvurulur?
2020’de Evde bakım maaşları ne kadar olacak?  Evde bakım maaşı nereye başvurulur?

2020’de Evde bakım maaşları ne kadar olacak? Evde bakım maaşı nereye başvurulur?

2020 Yılına girdiğimiz şu günlerde en çok araştırılan konulardan birisideşüphesiz engelli ve evde bakım maaşlarının ne kadar olduğu 14 Ocak evde bakım maaşı yatırılan iller…

A+A-

İhtiyaç sahibi ailelere devlet tarafından bir çok alanda ödeme yapıldığı hepimiz tarafından bilinen bir gerçek 2020 yılının en çok merak edilen zam oranlarından biriside bir çok ailenin geçimine katkı sağlayan engelli ve evde bakım ücretlerindeki artış oranı oldu.

KİMLER ENGELLİ VE EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü’nden alınan sevk ile sağlık kurulu raporu verme yetkisine sahip hastaneler aracılığı ile yapılan muayene sonrasında belirlenen engellilik oranına göre devlet tarafından belirlenen evde bakım ve engelli maaşı almaya hak kazanıyorlar.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2020 yılında evde bakım desteği alan vatandaşların bu maaşlarına da zam geldi. 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 1.457 liraya çıkabilecek.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Şuana kadar; Aksaray, Afyonkarahisar, Bolu, İzmir, Ordu, Antalya, Kırıkkale, Karabük, Osmaniye, Zonguldak, Konya, Kırklareli, İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa, Denizli, Bilecik, Aydın, Hatay, Adıyaman, Edirne, Sakarya, Manisa, Erzurum, Gümüşhane, Muğla, Tekirdağ, Rize’de hesaplara yattı.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde Bakım maaşı 2019 ödemeleri sorgulama e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/aspb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu linkine tıklayın.

Eğer e-devlet siteminde kimlik doğrulaması yapmadıysanız otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfada kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Sisteme giriş yapmak (kimlik doğrulaması yapmak) için gerekli bilgiler TC kimlik numarası ve e-devlet şifresidir.

Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Bilgileri eksiksiz girdikten sonra giriş yapıp otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfadan evde bakım maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Evde Bakım Parası Kimlere Verilir: Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda verilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.