1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2020 Mahkumlara Af, EYT, Ek Gösterge ve Taşeron Açıklaması
2020 Mahkumlara Af, EYT, Ek Gösterge ve Taşeron Açıklaması

2020 Mahkumlara Af, EYT, Ek Gösterge ve Taşeron Açıklaması

Mahkumlara af, taşeron, EYT, nafaka ve ek gösterge hakkında açıklama geldi. EYT'nin gündemde olmadığı bildirilirken , diğer konuların bu hafta meclis gündemine gelmeyeceği öğrenildi.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu bugün açılıyor. 2 Ocak günü düzenlenen Libya Tezkeresi sonrası yeniden tatile giren TBMM Genel Kurulu , bu hafta 3 gün çalışacak.

Salı , Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak genel kurul görüşmelerinde , sırada bekleyen maddeler görüşülecek. 

MECLİSİN GÜNDEMİ

TBMM , bugün toplanması ile birlikte  AK Parti’nin hazırladığı ve yaklaşık 38 maddeden oluşan içinde, kaçak ve imara aykırı yapıların yeniden yıkılarak eski haline getirilmesini amaçlayan, 'İmar Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi görüşülecek.  

Bunun ardındna ise Güvenlik soruşturması düzenlemesi ve RTÜK Üst Kurulu üye seçimi gündeme alınacak.

Yasa tasarısının detayları ve Meclis'e ne zaman geleceği merakla beklenirken, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi.

"BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE..."

2019 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketi, birkaç hafta içinde Meclis gündemine gelecek.

"KAMU VİCDANINI RAHATSIZ ETMEYECEK..."

Kamu vicdanını rahatsız etmeyecek, suçluların cezalarını çektiği, ceza adaleti sisteminin amacına uygun, ölçülü ve adaletli bir infaz rejimi üzerinde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

MAHKUMLARA AF

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinin ise bu hafta gündeme gelmesi beklenmiyor. Öte yandan nafaka düzenlemesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Nafaka düzenlemesi çalışmalarının sona ermesinin ardından meclis gündemine gelecek.

EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge hakkında geçtiğimiz gün konuşan Çalışma Bakanı,  "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü, elbette yerine getirilecek" dedi. Ancak Ocak ayında ek gösterge düzenlemesinin meclis genel kuruluna gelmesi beklenmiyor.

TAŞERON

Kadro alamayan taşeron işçiler ile kadroya geçen ve maaş sorunu yaşayan işçilerin sorunları Meclis gündeminde henüz yok. 

EYT YOK

Emeklilikte yaşa takılanlar ise Meclis gündeminde yok.  Yaşa Takılan Kadın Erkek Vatandaşlar 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından EYT, taşeron, af ve ek gösterge taleplerinizi yazabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler